Rodenburg 1 verslaat Sios 1 in Wolvega

WOLVEGA/LEEK – Vandaag moest het vlaggenschip van K.C. Rodenburg aantreden in Wolvega tegen Sios 1. Vorig jaar speelden beide ploegen al viermaal tegen elkaar. Drie keer won Rodenburg en één keer was Sios de winnende ploeg.

Rodenburg wist dat het scherp moest beginnen om niet gelijk achter de feiten aan te lopen. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Rodenburg opende de score, gelijk daarna scoorde Sios de gelijkmaker. Tot een stand van 5-6 stond Rodenburg telkens aan de goede kant van de score. Sios wist met twee rake treffers de achterstand om te buigen in een voorsprong van 7-6. Rodenburg moest aanhaken en dit lukte. Door goede aanvallen en veel kansen kwam Rodenburg beter in de wedstrijd. Rodenburg nam weer het initiatief en kwam weer op voorsprong. Verdedigend kwam er meer grip op de tegenstander en kon Rodenburg 1 uitlopen naar een grotere voorsprong. De ruststand was dan ook redelijk comfortabel met 9-13 in het voordeel van Rodenburg.

In de rust werden de belangrijkste punten nogmaals herhaald en werd iedereen weer op scherp gezet. De buit was nog niet binnen, Rodenburg mocht niet verslappen.

Na de rust begon Rodenburg sterk en scoorde de 9-14. Sios had gelijk een antwoord paraat en scoorde de 10-14. Dankzij twee belangrijke goals kwam Rodenburg op een veilige marge van zes. Daarna vielen de doelpunten om en om en kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Uiteindelijk werd er bij een 21-24 eindstand afgefloten door de scheidsrechter.

Twee belangrijke punten voor de ploeg uit Leek die hiermee op een gedeelde tweede plaats komt in de competitie.