Jeugdbrandweer Westerkwartier van start

WESTERKWARTIER – Na anderhalf jaar voorbereiding is woensdagavond in de kazerne van de Bosbrandweer Nrd-Nederland het Jeugdbrandweerkorps Westerkwartier officieel van start gegaan. Het jeugdbrandweerkorps is het derde jeugdkorps binnen de veiligheidsregio Groningen.

De samenwerking met de andere beide korpsen (Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl) is zeer goed. Het jeugdkorps van Delfzijl heeft veelvuldig overleg gehad met het nieuwe korps in het westerkwartier. Ze hebben twee weken gelden zelf een demonstratie gegeven in Niebert op de infoavond voor de nieuwe leden. De drie jeugd korpsen zullen in de toekomst gezamenlijk veelvuldig samenwerken en herkenbaar zijn als een korps uit de Veiligheidsregio Groningen. Het jeugdkorps zal onder het  brandweercluster westerkwartier worden toegevoegd. Hieronder vallen de brandweerkorpsen van Leek, Marum, Grootegast, Zuidhorn, Grijpskerk en Oldehove. De clustercommandant Arent Anema is dan ook trots op zijn nieuwe Jeugdkorps. Anema gaf woensdagavond de officiële aftrap door middel van een tijdelijke aanstellingsbrief incl. een jeugdbrandweerpet aan de nieuwe jeugdleden te overhandigen. Het nieuwe jeugdkorps bestaat uit de volgende jongens en meisje uit het gehele gebied van het Westerkwartier.

Roan Winter, Wesley Knippels, Emil Hut, Matthieu de Groot, Leon Vorenholt, Maurits Smit, Owain Luiken, Job Sloots en Desiree de Groot. Het jeugdkorps zal begeleid gaan worden door 7 brandweermannen/-vrouw van de BosbrandweerNrd-Nederland, Marum en Eelde. Wij hopen binnen twee jaar een Juniorgroep(11 t/m 15 jaar) en een aspirantengroep(16 t/m 18 jaar) te kunnen gaan realiseren. Hiervoor hopen wij dan ook hulp te krijgen van ander brandweercollega’s uit de korpsen van het westerkwartier. We gaan de jeugd alle facetten van de brandbestrijding aanleren. Dit gebeurd d.m.v. Theorie en praktijk. Het uiteindelijke doel is het meedoen aan jeugdbrandweerwedstrijden. U zult ongetwijfeld meer horen over de prestatie van ons jeugdkorps. Daarnaast is en moet het vooral ook een leuke bezigheid zijn met o.a. een jeugdkamp, excursies, demonstraties en andere maatschappelijke aspecten.

Back to top button