Gemeente Leek sluit Roomsterweg af voor doorgaand verkeer

LEEK – De gemeente Leek heeft inmiddels de Roomsterweg afgesloten voor doorgaand verkeer doormiddel van een paal. Dit is gedaan omdat er nog steeds vele bestuurders de weg als doorgaande weg gebruikten maar dat was niet toegestaan.

Met ingang van 7 juli 2014 is een deel van de Roomsterweg in Leek  permanent gestremd voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de weg Oostindie en de Houtsingel.  De reden hiervoor is dat het geldende  inrijverbod van motorvoertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer veelvuldig genegeerd werd.

Dit inrijverbod is dan ook ingetrokken en vervangen door het bord ‘doodlopende weg’ met als onderbord ‘uitgezonderd (brom)fietsers’.  Door een flexibele paal tussen de woningen met de nrs. 4 en 5 is de rijbaan voor motorvoertuigen gestremd. De paal is alleen overrijdbaar voor vrachtverkeer en tractoren. Aan weerszijden van de paal komen keermogelijkheden zodat personenvoertuigen kunnen draaien. De woningen aan de Roomsterweg blijven bereikbaar voor het bestemmingsverkeer. Dit kan betekenen dat men met de auto in sommige gevallen moet omrijden.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

 

   .
Back to top button