Drie kraaien vast achter traliewerk op bedrijventerrein Leeksterveld

LEEK – De Groninger brandweer is donderdagmiddag ruim een uur bezig geweest om een drietal kraaien te bevrijden. De kraaien waren op mysterieuze wijze achter een traliewerk gekomen. Dit gebeurde bij een loods aan De Hoogte in Leek.

Een personeelslid van een naastgelegen bedrijf had de kraaien een aantal dagen geleden al opgemerkt, toen hij vandaag zag dat de drie er nog zaten heeft hij contact gelegd met de dierenambulance in Groningen. Omdat de dierenambulance die vogels onmogelijk zelf kon bevrijden werd de hulp van de hoogwerker uit Groningen ingeschakeld. Zij hebben een gat in het traliewerk gemaakt waardoor de kraaien bevrijd konden worden. Van de 3 kraaien heeft 1 het niet gehaald, een ander vloog de wijde wereld weer in en een derde is door het personeel van de dierenambulance meegenomen om aan te sterken.

Foto’s: Gerwin de Vries/De Vries Media

 

   .
Back to top button