Jonge honkballers uit Leek bij de Haarlemse honkbalweek

HAARLEM/LEEK – De jongste honkballers ( beeballers ) van honk- en softbalclub Knights ui Leek waren zondag 13 juli op uitnodiging van de KNBSB te gast bij de Haarlemse honkbalweek.

Dit omdat BSC Knights dit jaar de landelijke Beeballdag had georganiseerd. De Haarlemse honkbalweek, die om de twee jaar wordt georganiseerd, trekt elke keer weer duizenden honkballiefhebbers uit het hele land. Samen met de trainer/coaches Inger Wieringa, Jesper Martens en Jan Kloosterman gingen Elbert Turksema, Damian Mulder, Tijn Ottersberg, Robin Donkerbtroek, Jamie Holt en Damian Draaisma en veel ouders op weg naar Haarlem.

Na de ontvangst was er een “meet and greet” met de spelers van het Nederlandse honkbalteam. De kinderen hadden allemaal een pen en een honkbal gekregen, waarop handtekeningen gezet konden worden. Ook was er volop gelegenheid om met de spelers op de foto te gaan. Daarna speelden ze wedstrijdjes tegen Onze Gezellen uit Haarlem, Robur ‘58 uit Apeldoorn en Zwijndrecht.

Voor aanvang van de wedstrijd Nederland – Chinese Taipei liepen de Beeballers mee in de line up. Hierna konden we met elkaar op de tribune de wedstrijd bekijken. Een spannende wedstrijd die uiteindelijk door Nederland met 6 – 3 werd gewonnen. Een geslaagde dag en de kinderen zijn weer een ervaring rijker.

Back to top button