Medaille regen bij Tiga Leek na toestelfinales in Vries

VRIES/LEEK – 23 mei j.l. vonden de toestelfinales plaats voor de dames eerste en tweede divisie van Tiga Leek. Deze wedstrijd vond plaats in Vries en 16 turnsters van Tiga deden mee aan deze toestelfinales.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Roxane Boonstra, Iris Tuinstra, Lieke Bakker, Elsbeth Douma en Esmee Bosma. Licht gespannen begonnen deze jongste turnsters van Tiga aan hun wedstrijd en voor sommige met goede resultaten. Roxane Boonstra wist maarliefst tweede te worden op sprong, eerste op brug en tweede op vloer. Iris Tuinstra had één toestelfinale, balk, en viel helaas niet in de prijzen. Lieke Bakker had zich geplaatst voor de finales vloer en sprong maar eindigde, ondanks goede oefeningen, niet op het podium. Elsbeth Douma had ook finales op vloer en sprong en eindigde als tweede en als eerste! Esmee Bosma had de balk en vloer finale maar eindigde helaas op beide toestellen op een vierde plek.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Renée Haan, Indy Gjaltema, Alinda Cazemier, Rosanne de Vries en Danique Huisjes. Indy en Alinda mochten op sprong de gouden en zilveren medaille in ontvangst nemen en Renée wist met een goed uitgevoerde oefening tweede te worden op het onderdeel brug helaas viel Rosanne de Vries niet in de prijzen. Danique Huisjes mocht op de onderdelen sprong en brug de zilveren en bronzen medaille in ontvangst nemen en was erg tevreden.

De junioren en senioren van Tiga mochten hun oefeningen tonen aan de jury in de derde wedstrijd. De dames Maureen de Wit, Rianne Suurd, Larissa Boonstra, Melanie Jager en Michelle Ellens hadden erg zin in deze wedstrijd. Maureen had toestelfinale balk maar viel helaas niet in de prijzen. Rianne mocht met een goede balk oefening de bronzen medaille in ontvangst nemen. Larissa Boonstra liet twee goede en hoge sprongen zien, dit werd beloond met een prima tweede plek. Melanie Jager eindigde op sprong, brug en vloer op een eerste, derde en eerste plek! Michelle Ellens sloot de prijsuitreiking af en mocht op alle toestellen de gouden medaille in ontvangst nemen!

Julia de Vries mocht aantreden in de laatste wedstrijd. Zij plaatste zich voor alle toestelfinales. Ondanks wat foutjes hier en daar mocht zij toch vier keer het podium betreden. Julia werd derde op sprong, eerste op brug, eerste op balk en eerste op de vloer!

   
Back to top button