Man aangehouden i.v.m. brandstichting in Bibliotheek Roden (VIDEO)

RODEN/LEEK – Vrijdagavond rond 23:15 uur werd het brandweerkorps van Roden opgepiept voor een brand in de Bibliotheek aan de Meester Apothekerstraat in het dorp. Eenmaal toen de brandweer ter plaatse kwam was er veel vuur in de winkel. Daarom werd er direct opgeschaald naar middelbrand en kwam brandweer Leek met een extra tankautospuit ter plaatse.

Een politieman heeft met een brandblusser nog geprobeerd om de brand te blussen maar dat was niet voldoende. De brandweer heeft na aankomst meteen met twee slangen hoge druk een aanval ingezet om de brand zo snel mogelijk te blussen. Tijdens het blussen heeft de politie een man aangehouden in verband met de brand, de man zou mogelijk een Molotov cocktail naar binnen gegooid hebben. Voor verder onderzoek is hij geboeid vervoerd naar het politie bureau in Assen. De oorzaak zal verder onderzocht worden en de gemeente heeft voor de afdichting van het pand gezorgd.

De chauffeur van de brandweer bus was de sleutels kwijt waarna er een zoektocht gestart werd. Na ongeveer een kwartier vond de man de sleutels onderin de brandweerbroek. De sleutel was door een gat in de zak naar beneden gevallen en in de broek blijven hangen. Zo kon de bus weer geopend worden en kon het personeel weer instappen waarna ze terug konden naar de kazerne gingen.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & René van Zonneveld

Back to top button