Korpsbindingsavond brandweer Leek in teken van diploma’s en afscheid

Leek – Afgelopen zaterdag 20 januari organiseerde de brandweer van Leek een korpsavond. Deze avond stond in het teken van het uitreiken van diploma’s en er werd officieel afscheid genomen van een vrijwilliger die de dienst heeft verlaten.

Diploma’s
Een groot aantal vrijwilligers hebben een diploma gehaald. Ook zij werden in het zonnetje gezet. Jan Rozema en Astrid van Esch hebben het diploma voor Manschap in ontvangst genomen. De leergang Manschap is de basisopleiding voor het uitoefenen van het vak brandweerman/-vrouw. De leergang bestaat uit: brandbestrijding, technische hulpverlening, ongevallen met gevaarlijke stoffen en waterongevallen. Met dit diploma op zak zijn Jan en Astrid bevoegd manschap en mogen zij mee op uitruk en deelnemen aan inzetten. Jan en Astrid zijn begeleid in dit opleidingstraject door Tom Sjonger en Herald Veenstra.

Anjo van der Sluis en Herald Veenstra hebben hun diploma voor bevelvoerder gehaald. Herald en Anjo zijn begeleid in dit opleidingstraject door Max Jorritsma. Jan Rozema en Thiemo Hazenberg hebben hun diploma chauffeur behaald. Jan en Thiemo zijn begeleid in dit opleidingstraject door Emile Jones. Daarnaast hebben Joyce Rozema en Jacob Dijk hun certificaat voor Oefenbegeleider behaald. Daarbij kregen ze een mooie bos bloemen.

Afscheid vrijwilliger
Naast het uitreiken van diploma’s en oorkondes werd er ook afscheid genomen van een vrijwilliger. Erik Huisman, ploegchef, vraagt Tina Aalders naar voren te komen om na 10 jaar dienst officieel afscheid van haar te nemen. Als dank voor haar inzet heeft Tina een oorkonde, een coin en een beeldje ontvangen. En ook een mooie bos bloemen.

Brandweer Groningen
Brandweer Groningen bestaat uit alle brandweerkazernes in de provincie Groningen en maakt deel uit van Veiligheidsregio Groningen. Vanuit 39 kazernes werken we voor 10 gemeentes in onze provincie met ruim 590.000 inwoners. Op de verschillende brandweerposten werken ongeveer 750 vrijwilligers, zo’n 87 fulltime medewerkers en er staan meer dan 70 voertuigen. In de 2 kazernes in de stad Groningen staan de beroepscollega’s 24/7 paraat.

   
Back to top button