Jurroen Logtmeijer en Yvette Aijal winnen competitie G-bowlen in Leek

Leek – De G-bowlingcompetitie in het Sportcentrum Leek is (bijna) afgesloten en bij de heren gewonnen door Jurroen Logtmeijer. Dat is niet voor de eerste keer. De vorige wisselbeker kon hij na 3x winnen definitief in zijn prijzenkast zetten.

De grote uitdaging voor deze topper is zichzelf jaarlijks verbeteren en dat is hem gelukt: zijn gemiddelde is gestegen van 115 naar 118 per game. Jurroen lijkt bijna onverslaanbaar. Bijna, want de concurrentie komt eraan: Willem Meter, die op dezelfde baan speelt, bereikt steeds meer het niveau van Jurroen. Hij eindigde verrassend als derde. Daar tussenin nestelde zich oud-kampioen René de Jong. Ook hij is een potentiële winnaar van de G-bowlingcompetitie van de G-stars. Eindigde hij vorig jaar nog op een zesde plek dit jaar wist hij beslag te leggen op de tweede plaats.

Flinke voorsprong
Bij de dames werd Yvette Aijal andermaal kampioen met een flinke voorsprong op Jantina van Sluis, die tweede werd. Yvette’s grootste valkuil is dat ze snel afgeleid is en dan meer aandacht heeft voor wat er in haar omgeving gebeurt dan dat ze met bowlen bezig is. Dat drukt haar scores, want talent heeft zij genoeg. Ook Jantina van Sluis is al eens kampioen geweest en lijkt weer aardig in vorm; eindigde ze vorig jaar nog als vierde nu werd ze tweede. Karin Westra, die vorig jaar nog verrassend als tweede was geëindigd werd nu achtste omdat ze een aantal keren niet gespeeld had. Datzelfde was ook het geval bij de heren, waar Jan de Groot vorig jaar nog tweede werd, maar omdat hij een aantal keren afwezig was (o.a. door corona), is hij dit jaar de drager van de rode lantaarn. Met andere woorden hij werd laatste.

Spelen met handicap
Op de slotavond van de competitie was iedereen er.  Er werd een toernooi afgewerkt van de G-bowlers tegen de vrijwilligers, die in twee groepen waren verdeeld: de ervaren en onervaren bowlers. Er werd gespeeld met een handicap: de spelers met een lager gemiddelde krijgen een deel van het verschil in score wat zij ten opzichte van de beste speler hebben, toegevoegd aan hun score. Dat leverde verrassende winnaars op. Hepke Gjaltema, in de competitie tiende werd nu verrassend eerste bij de heren en René de Jong werd tweede. Bij de dames won Karin Westra, in de competitie achtste, en werd Amanda Tuinema, zevende in de competitie, tweede!

De G-bowlers versloegen wel de onervaren bowlers, maar waar het vooral om ging versloegen zij ook de ervaren bowlers.? Nee, want Johan van der Molen en Richard Bos, ervaren bowlers, scoorden hoger en gingen met de eer strijken.

Top of Holland
Wat nu tot slot nog volgt is het toernooi Top of Holland met deelnemers van verenigingen uit Groningen, Assen, Steenwijk en Leek, dat 6 en 7 mei gespeeld wordt in het Sportcentrum Leek als finale afronding van het G-bowlingseizoen.

   
Back to top button