Met de ESA 133 naar Museum Nienoord

LEEK – Kent u de ESA-bus nog? Op zaterdag 9 augustus rijdt de ESA-bus weer van station Groningen via Groningen Airport Eelde naar Museum Nienoord. Op vertoon van uw strippenkaart kunt u gratis de tentoonstelling ‘Mijn wereld op wielen’ bezichtigen in de tuinhal van Museum Nienoord.

De tentoonstelling geeft in vogelvlucht de geschiedenis weer van het personenvervoer over de weg van 1800-1960; van rijtuig en fiets tot brommer, motorfiets en oldtimer. Kom kijken naar één van de oudste automobielen van Nederland: de Benz-Velo uit 1897; of bewonder een Franklin uit 1917; dwergautootjes uit de naoorlogse periode; een leuke brilkever, Fongers fietsen en nog veel meer! Bekijk vooral ook de bijdrage van inwoners uit de provincie aan de expositie in de vorm van persoonlijke verhalen, herinneringen en daarmee verbonden voorwerpen over reizen in Groningen.

De bustocht met de ESA-bus wordt samen met De Verhalen van Groningen en het Nationaal Bus Museum georganiseerd in het kader van het thema ‘Onderweg. Reizen en vervoer in Groningen’. Voor €7,50 kunt u met de bus
mee en kunt u genieten van een unieke tocht met stops bij bijzondere locaties. De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf station Groningen. Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel 050-2110503. Op www.deverhalenvangroningen.nl staat meer informatie over de tocht. Op zaterdag 9 augustus is het ook mogelijk om een korter busritje te maken naar de vroegere ESA-fabriek in Marum (waar nu autobedrijven ESA gevestigd is). De bus vertrekt om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats van Landgoed Nienoord. Het ritje duurt een uur en de aanwezige gids laat met haar verhalen vroegere tijden herleven. Kosten voor deze rit van ongeveer een uur bedragen €2,50 p.p. en met uw kaartje voor de korte busrit ontvangt u 50% korting op de tentoonstelling ‘Mijn wereld op wielen’.

Back to top button