Autobrand in Centrum van Leek

LEEK – Zaterdagmorgen rond 10:15 uur zijn brandweer Leek en Roden opgepiept voor een autobrand midden in het Centrum van Leek. Eenmaal ter plaatse rook de eigenaresse een sterke brandlucht en had ze de deuren open gezet en de boodschappen en persoonlijke eigendommen veilig gesteld.

De brandweer van Leek heeft in en rond de auto gekeken naar sporen waar de brand zou zitten. Al snel werd duidelijk dat het een kachelpijp was die tegen een stuk plastic zat. Doordat de pijp erg warm was geworden is het plastic gaan smeulen en zorgde dat voor een brandgeur. De brandweer heeft doormiddel van een warmtebeeldcamera de auto gecontroleerd en is vervolgens vertrokken naar de kazerne. De auto moet waarschijnlijk langs de garage om nagekeken te worden om verdere problemen te voorkomen.

Brandweer Roden is niet ter plaatse geweest omdat het om een relatief klein incident ging.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button