Eredivise volleybal oefenwedstrijden in de Rodenburghal Leek op 23 augustus  

LEEK – Abiant Lycurgus begint komende week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het trainersduo Arjan Taaij en Gerard Smit kan op de eerste trainingen nog niet over alle spelers beschikken.

Nieuweling Chris Voght maakt op dit moment deel uit van de voorselectie van het Canadese nationale team dat zich voorbereidt op het WK dat in september in Polen worden gespeeld. Indien hij bij de laatste schifting afvalt dan wordt hij rond 19 augustus in Groningen verwacht. Mocht hij in de definitieve selectie worden gekozen, dan zal hij zelfs niet eerder dan eind september beschikbaar zijn.

Ook de Nederlandse Nieuw Zeelander Thomas Heijs is er nog niet. Hij is nog bij zijn ouders in Nieuw Zeeland en keert eind deze maand terug in Nederland.

De komende twee weken zal er door de selectie alleen getraind worden. Daarna staat de eerste oefenduels gepland op zaterdagmiddag 23 augustus in Leek. In de Rodenburghal speelt Abiant Lycurgus vanaf 13.00 uur twee wedstrijden tegen de eredivisionisten VCV en Orion. De toegang is gratis.

Begin dit jaar was Lycurgus ook te gast in Leek en schotelde het tegen het Duitse Evivo Duren het talrijk opgekomen publiek een spectaculaire wedstrijd voor.  Later in de voorbereiding doet Lycurgus in de regio ook Scheemda en Harkstede aan waar zowel een clinic als een oefenwedstrijd wordt gespeeld.

Op zaterdag 4 oktober speelt Abiant Lycurgus de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Orion.

   .
Back to top button