KNMI geeft code geel af, zware windstoten tot 80 KM/U

NOORD NEDERLAND – Het KNMI heeft voor zondag avond/nacht code geel afgegeven voor het noordelijke deel van Nederland. Er worden windstoten verwacht van ca. 80 KM/U. Het weer voor de komende week beloofd beter te worden en heeft een meer zomers karakter.

Morgen is de wind tot bedaren gekomen en het blijft droog. Het zonnetje schijnt geregeld, maar een strak blauwe lucht hoeven we niet te verwachten. Qua temperatuur verandert er niet al teveel. In het noorden wordt het niet veel warmer dan 12 graden, terwijl in het zuidoosten de temperatuur kan oplopen naar 17 graden.

Dinsdag bereikt de temperatuur een stuk hogere waarden. Er is een kans dat in De Bilt de 20 graden wordt aangetikt en we dus kunnen spreken van de eerste officiële warme dag. De middagtemperaturen zijn als volgt over het land verdeeld; 15 graden in het noordwesten en 22 in het zuidoosten. De zon is met regelmaat te zien en het blijft droog.

Woensdag blijft het droog met ook geregeld zonneschijn. Het wordt nog een stukje warmer. In De Bilt wordt een middagtemperatuur van 22 graden verwacht en in het zuidoosten loopt de temperatuur nog iets hoger op. Ook in het noordelijk kustgebied stijgt de temperatuur richting de 20 graden. Het wordt dus op de meeste plaatsen een warme dag! Wel kan af en toe de wind wat aantrekken en het een stukje frisser doen lijken.

De dagen daarna blijft het rustig en overwegend droog voorjaarsweer. Ook de zon is van de partij, maar de temperatuur komt wel weer wat lager uit.

   
Back to top button