Speelweek Leek met groot vuur en disco afgesloten

LEEK – De Speelweek van 2014 zit er alweer op. Afgelopen maandag startte de Speelweek en gingen vele groepjes kinderen hard aan de slag om mooie hutten te bouwen. Vrijdagmorgen moesten de kinderen de hutten klaar hebben omdat de jury langs kwam die ze ging beoordelen.

De kinderen hebben ondertussen verschillende leuke dingen gedaan. Vrijdagmiddag zijn alle hutten gesloopt en op één grote bult geschoven. Vrijdagavond om 19:00 uur hadden vele kinderen en ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes zich op de bult verzameld om te kijken hoe de bult hout in de brand ging. Onder toeziend oog van brandweer Leek werd de bult om iets over zeven aangestoken en staken de vlammen al snel hoog in de lucht.

Door de hitte gingen de mensen al snel een stapje achteruit, maar ook vloog het gras rondom het vuur in brand. Om er voor te zorgen dat het niet over sloeg naar de bosjes heeft brandweer Leek met één straal hoge druk de grond geblust en de omgeving gekoeld. Nadat het meeste hout opgebrand was en het vuur weg was ging het beneden aan de bult door met een disco en verschillende loterijen.

De organisatie en de ruim 85 vrijwilligers van de Speelweek kijken wederom terug op een erg geslaagde Speelweek.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

 

Back to top button