Geslaagd VTT toernooi 2014 bij vv TLC

LEEK – Op zaterdag 16 augustus is bij vv TLC het Voetbal Talenten Toernooi voor D-pupillen 1e klasse gehouden. Onder ideale omstandigheden werd er door 12 D1 teams gestreden om de 1e plaats die recht geeft deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap VTT toernooi elders in Nederland.

Naast deze prijs was er ook een prijs te winnen in het schaduwkampioenschap en de sportiviteitsprijs. Vorig jaar werd het toernooi voor de eerste keer gehouden bij vv TLC en dat verliep zo goed dat we dit willen blijven continueren. Dit toernooi wordt gezien als aftrap voor een nieuw seizoen voetbal.

Vrijwilligers van vv TLC hadden, in samenwerking met de stichting VTT, het terrein op sportpark Rodenburg prima voorbereid voor dit toernooi en hadden een extra veld gecreëerd op het trainingsveld. Alle velden waren voorzien van een (provisorische) omheining en in samenwerking met Sikko Cazemier beeld & geluid was er extra aandacht besteed aan de omroepinstallatie.

Bij de stichting VTT staan de kernwoorden ‘sportiviteit’ en ‘gezondheid’ centraal en dat is ook waar het allemaal om draait bij het VTT Toernooi. Het is van groot belang dat de hedendaagse jeugd zowel sportief als gezond bezig is. ‘Sportief’ bezig zijn kan via een sport en ‘Gezond’ bezig zijn is denken aan hetgeen je dagelijks eet. Zo wordt er deze dag in de kantine de ‘ongezonde’ producten vervangen door ‘gezonde’ producten. Wil je verder als voetballer dan gaat de voeding een steeds belangrijkere rol spelen in de ontwikkeling naar (prof)voetballer.

Om klokslag 9:30 werd er begonnen met het voorstellen van de deelnemende ploegen aan het in grote getale aanwezige publiek, gevolgd door een indrukwekkende minuut stilte voor de omgekomen familie van der Linde, actief lid van de vv Roden, het Wilhelmus waarna om 10:00 begonnen de poule wedstrijden. De deelnemende D-teams deze dag waren : vv TLC D1, VEV’67 D1, vv Roden D1, FC Assen D1, Hardegarijp D1, Noordster D1, FVC D1, Akkrum D1, GAVC D1, Wildervank D1, ONT D1 en Blauw Wit ’34 D1 kortom een mooi gevarieerd en sterk deelnemersveld.

Vele D-teams hadden er nog maar 1 trainingsweek opzitten, een uitzondering 2 of 3 weken, en dat zag je weer terug in het loop van het toernooi. Dat het voor velen wel wennen was om op het grote veld te voetballen was ook te zien en eigenlijk kwam dit toernooi voor velen een weekje te vroeg, maar volgende week gaan de wedstrijden voor de beker van start en was er geen andere mogelijkheid. Toch waren er mooie wedstrijden te bewonderen en was het voetbalspel van sommige D-teams om van te smullen. Mooie aanvallen, mooie goals, veel publiek en mooi weer kenmerkten deze toernooi dag. Om 16:30 werd de finale gespeeld tussen vv Roden en vv Akkrum waarin vv Roden met 1-0 won en zich als VTT kampioen mocht kronen. Tevens won vv Roden de sportiviteitprijs en dus een dubbelslag voor de Noord-Drentse equipe. Voor vv Roden een mooi zonnestraaltje in een inktzwart jaar!

De gehele dag verliep zonder problemen en kunnen vv TLC en stichting VTT terugkijken op een zeer geslaagde dag. We willen alle deelnemers, publiek en vrijwilligers bedanken voor hun inzet, sportiviteit en gezelligheid. Volgend jaar op naar de 3e editie van het VTT toernooi.