Theaterfestival 30 minuten los!

LEEK – Deze week, zaterdag 25 oktober gaan we om 19.30 uur weer van start met een voorronde van het theaterfestival 30 minuten los! op het podium  n Punt 1  aan het Rodenburgplein te Leek.

Het theaterfestival 30 minuten Los! wordt voor het derde jaar georganiseerd door de Stichting MMC de Compagnieën in samenwerking met een aantal podia in de regio zoals in Leek Punt1, het Prinsentheater in Groningen (Vrijdag) en Galerie HOP in Delftzijl. Ook workshops en eventueel begeleiding van de deelnemende groepen is mogelijk en maken deel uit van het project.

De voorronde jury bestaat uit: Marian Vesseur, Marijke Fellinga en Rob van der Ree. Zij geven tips en tops, feedback.

Amateurgroepen en spelers zijn dus uitgenodigd deel te nemen aan de voorrondes waar een vakjury de korte, maximaal 30 minuten durende, voorstellingen zal beoordelen. In Leek spelen vier verschillende groepen: theaterschool Peleton, Fenix uit Roden en podiumkunsten aan de zee. Na de laatste voorronde zullen de vier beste acts van de in totaal drie voorrondes worden aangewezen als finalisten en krijgen een speelplek in het theater vanBeresteyn in Veendam.

De te behalen prijs op deze afsluitende avond zal bestaan uit een masterclass / workshop theater en een speelplek op het festival Der AA in Schipborg in juni 2015. De finaleavond is zaterdag 22 november in theater vanBeresteyn te Veendam om 20.15 uur. www.vanberesteyn.nl   Entree: € 9,00. Finale juryleden zijn: Albert Secuur, Koos Smid en Saskia Jeuling.

Zaterdag 25 oktober begint de avond in Punt 1 om 19.30 uur en entree is € 7,50

Let op:

Zondag 30 november om 15.00 uur speelt Theater te water hun nieuwe winterproductie  in Punt 1. Kaarten zijn vanaf nu te reserveren bij Punt 1.

Entree: € 13,00    Jongeren tot 23 jaar € 10,00.

Back to top button