Rodenburg sluit zaalseizoen af met overwinning

LEEK – Afgelopen zondag kwam de selectie van SIOS op bezoek in de Rodenburghal. In beide wedstrijden ging het alleen nog om de eer, iedereen was veilig en ook een kampioenschap zat er niemand meer in.

Rodenburg startte de wedstrijd goed met een zeer goede en langlopende aanval. Er werden meer dan 10 schoten genomen, zowel van afstand als kleine kansjes, maar Rodenburg schoot nog niet zuiver. Daarentegen was het eerste afstandsschot van SIOS direct raak en namen de gasten de leiding. Direct daarop antwoorde Rodenburg met een twee doelpunten en nam daarmee de leiding. Over en weer vielen de doelpunten, maar in deze fase van de wedstrijd iets meer bij SIOS. Ondanks dat Rodenburg het betere van het spel had liep SIOS door veel afstandsschoten, vaak ook zonder rebound, uit naar een 6-8 voorsprong. Rodenburg toonde veerkracht en boog de 6-8 achterstand om in een 10-8 voorsprong. Vlak voor rust scoorde SIOS nog tweemaal en zette daarmee de 10-10 ruststand op het scorebord.

Rodenburg besefte dat er scorend nog een schepje bovenop moest en pakte dat de tweede helft goed op. Ze namen direct weer de leiding en liepen uit naar 13-10. SIOS gaf niet op en bleef knokken voor wat ze waard waren. Hierdoor kwamen zij dan ook terug tot 14-14. Weer moest Rodenburg aan de bak om de overwinning binnen te halen. In deze fase van de wedstrijd vielen de doelpunten aan beide kanten, vrijwel elke aanval. Rodenburg wist de eerste te maken maar de aanval daarop antwoorde SIOS direct met een tegendoelpunt. Dit ging in enkele minuten door tot de 17-17. Weer wist Rodenburg de voorsprong te nemen en zij liepen uit naar een 20-17 voorsprong. Met nog meer dan tien minuten te spelen kon de wedstrijd nog steeds alle kanten uit, maar dit keer wist SIOS niet terug te komen. Rodenburg antwoorde in deze fase de doelpunten van SIOS met een tegendoelpunt. Zakelijk maar nog steeds goed spelend haalde Rodenburg de overwinning in de laatste minuten binnen, de eindstand was 24-19 in het voordeel van Rodenburg. Hiermee werd een goed zaalseizoen afgesloten, waar vooral het tweede deel erg goed werd gespeeld.

Helaas wist Rodenburg 2 de overwinning op SIOS 2 niet binnen te halen, zij verloren met 14-17.
De komende twee weken zullen in het teken staan van de voorbereiding voor het tweede deel van het veldseizoen. De gehele selectie zal 2 april afreizen naar Oosterwolde om het daar op te nemen tegen DIO. De tweede teams zullen starten om 13:00, aansluitend zullen beide hoofdmachten het tegen elkaar opnemen op het gras in Oosterwolde.