OWK speelt gelijk (15-15) tegen Kios uit Ruinerwold

LEEK/RUINERWOLD – Koploper OWK kreeg afgelopen weekend een oude bekende op bezoek in de Rodenburghal te Leek, Kios uit Ruinerwold. OWK is zich ervan bewust dat het bezetten van de eerste plek op de ranglijst het logische gevolg met zich meebrengt dat iedere tegenstander erop gebrand is de ploeg uit Oostwold te verslaan.

Tijdens het eerste gedeelte van de veldcompetitie werd er in Ruinerwold nog verloren van Kios, OWK wist dan ook dat het zeker geen makkelijke wedstrijd zou worden deze middag.

De eerste tien minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, waarna OWK het voortouw nam en uitliep naar een 7-3 voorsprong. Hoewel Kios het beide vakken van OWK erg lastig wist te maken, lukte het OWK toch de gehele eerste helft te blijven scoren en de voorsprong te behouden. De kleedkamers werden opgezocht met een 10-7 voorsprong.

Coach Michel Daling was dan ook tevreden in de rust maar benadrukte wel de tweede helft wat meer rust te bewaren.

De tweede helft van de wedstrijd kwam OWK minder makkelijk tot scoren maar bleef het verdedigend overeind waardoor de opgebouwde voorsprong niet uit handen werd gegeven. De gasten kwamen echter wel langzaam dichterbij en op een stand van 14-12 stokte de score in het tweede aanvalsvak. Uiteindelijk werd 4 minuten voor tijd dan toch de 15-13 gescoord en leek OWK alsnog de volle punten in eigen huis binnen te halen. Kios gaf zich echter nog niet gewonnen en wist de spanning vlak voor tijd terug te brengen naar 15-14.

De laatste minuut ging snel daarna in en de tijd leek dan ook in het voordeel van de rood-witten te zijn. Tot twee keer toe werd de aanval van Kios snel onderbroken maar toch lukte het OWK niet de wedstrijd uit te spelen. De scheidsrechter nam vervolgens in de laatste seconde de dubieuze beslissing een overtreding in het aanvalsvak van OWK te bestraffen met een strafworp in het andere aanvalsvak, van Kios.

Een 15-15 eindstand als gevolg voelt voor OWK als verlies maar de ploeg blijft positief. De ongeslagen status blijft behouden en er zal volgende week in Wolvega opnieuw gestreden worden voor de 2 punten om zo het jaar af te sluiten als koploper in poule 1A.