Sinterklaasfeest in Zevenhuizen gered

ZEVENHUIZEN – Het was vanmorgen even spannend of het Sinterklaasfeest in Zevenhuizen wel door kon gaan.  Toverballen dreigden alle pieten van kleur te doen verschieten nadat Tinus Toverbal zijn beruchte ballen in  de pap van iedereen had verstopt.

Hierdoor was postbode Siemen al van kleur verschoten en ook een van de zwarte pieten was door deze aanslag naar paars verkleurd. Gelukkig greep de zwarte pietenpolitie op tijd in en voorkwam erger. Toch waren de problemen nog niet voorbij. Tot overmaat van ramp waren de zwarte pietendiploma’s kwijt gemaakt, waardoor de nieuwe pieten niet mee mogen de daken op. Gelukkig werden, na een zoektocht door het dorp, de diploma’s terug gevonden in een hoge boom en met behulp van de brandweer kon klimpiet met gevaar voor eigen leven de kostbare diploma’s  aan Sinterklaas teruggeven.

Nu stond niets meer de goed heiligman en de kinderen in de weg om in het verenigingsgebouw het sinterklaasfeest uitbundig te vieren. Alleen de paarse piet mag vannacht niet mee het dak op om alle Zevenhuister schoentjes te vullen. Hij moet eerst weer keurig zwart worden. Alle Zevenhuister kinderen genoten met volle teugen van het Sinterklaasfeest.

Foto’s: Mieneke Zevenbeg

 

   .
Back to top button