Project ‘Slim wonen’ op FamilieDoeDagen

logo_slim_wonen_westerkwartierLEEK/WESTERKWARTIER – Op 2 en 3 maart vindt de eerste activiteit plaats van het project ‘Slim Wonen Westerkwartier’ tijdens de FamilieDoeDagen in Sportcentrum Leek, De Schelp 35 in Leek.

Onder de titel ‘Slim Wonen Westerkwartier’ helpt de gemeente Leek, samen met de Westerkwartiergemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn, woningbezitters om energiebesparende maatregelen te treffen in hun woning.

Tijdens de beurs is het mogelijk om advies in te winnen over energiebesparing en worden de diverse mogelijkheden getoond van zonnepanelen, houtgestookte CV-installaties, isolatiematerialen, tochtwering en dergelijke.

De gemeente Leek werkt tijdens deze familiebeurs samen met zes plaatselijke bedrijven: IDA (Integer Dak Advies), Bouwkundig ontwerpbureau Casba, Jantri haarden en duurzame energie, Bouwbedrijf Leek, Bouwbedrijf Anthonio en Thermodicht/Luchtdicht Renoveren.

 

Kans op gratis woningopname

Met het programma ‘Verbeter Uw Huis’ kunt u in de stand een beeld krijgen van effectieve maatregelen die u kunt treffen. Het is handig als u uw jaarlijkse energieverbruik (gas en elektra) meeneemt, zodat het programma onder begeleiding kan worden doorlopen. Als de uitkomst van het programma aangeeft dat uw woning een ‘Energielabel E’ of lager heeft en u woont in het Westerkwartier, dan maakt u kans op een gratis woningopname. U krijgt dan een gedetailleerd overzicht van de energetische staat van uw huis. Verder houdt deze prijs in, dat er geheel vrijblijvend diverse offertes worden aangevraagd, die samen met u worden beoordeeld, zonder enige verplichting.

 

FamilieDoeDagen

De beurs is open op zaterdag 2 maart van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 3 maart van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 8 euro per persoon, maar via de standhouders zijn Familiekaarten verkrijgbaar, waarop 4 personen gratis naar binnen mogen.

Als u zich als belangstellende aanmeldt via [email protected] krijgt u een retourmailtje, waarop u een gratis Familiekaart kunt afhalen bij het gemeentehuis. Let op: op = op!

Archief bericht

FamilieDoeDagen

Gemeente Leek

Back to top button