Nieuwe huisvuilauto’s Leek, nog geen wijzigingen in routes

LEEK – Vanaf maandag 25 februari 2013 verschijnen de hypermoderne huisvuilauto’s van HRM in het straatbeeld van de gemeente Leek.
Tot nader order maken ze alleen de grijze en groene containers leeg op de gebruikelijke dagen. De tijdstippen waarop dit gebeurt kan wel variëren, dus de containers moeten om 07.00 uur bij de weg staan om er zeker van te zijn dat ze geleegd worden. De milieuboer komt voorlopig ook nog op de gebruikelijke dagen langs.

Vanaf 2 april 2013 start het in één keer inzamelen van zowel de containers als de materialen voor de milieuboer. In de nieuwe inzamelauto’s worden al deze spullen in zeven gescheiden afvalstromen (papier, metaal/blik, verpakkingsglas, plastic, schillen, kleding, grijs en groen restafval) afgevoerd. Omdat de huisvuilauto en de milieuboer tot dusver vrijwel overal op twee verschillende dagen langs kwamen, komt één van deze dagen te vervallen.

Binnenkort worden de nieuwe routes en ophaaldagen bekendgemaakt, ondermeer via een digitaal te raadplegen afvalkalender op de website van de gemeente Leek (www.leek.nl).

Gemeente Leek

Back to top button