Presentatie twee nieuwe huisvuilverzamelauto’s in Leek

Presentatie huisvuilinzamelauto's-27LEEK – Vrijdagmiddag zijn de twee spiksplinternieuwe vrachtwagens gepresenteerd bij de Pannenkoekenburcht in Leek.

Om 2 uur waren er ongeveer 100 genodigden aanwezig om de presentatie bij te wonen. Burgemeester Berend Hoekstra opende de presentatie met een voorwoord. Waarna wethouder Tanja Haseloop de geschiedenis van het huisvuil ophalen met behulp van een PowerPoint heeft verteld. Na het het verhaal van de geschiedenis was er even een koffiepauze.

Na de pauze heeft J.H. Posthumus van Hoeksema’s Regionale Milieudiensten uit Grootegast verteld over de hypermoderne manier van inzamelen. Door de jaren heen heeft HRM erg veel ideeën opgestoken en dat samengevoegd in 1 auto. Deze twee nieuwe inzamelauto’s halen in één ronde 7 soorten afval op. Milieuzak (plastic), Papier, Glas, Keukenafval, Metaal, Textiel en de ene week de grijze container en de andere week de groene container. Wethouder Tanja Haseloop heeft ook nog even een container geleegd met de nieuwe auto’s. Na het showen en uitleggen van de nieuwe auto’s was er binnen nog een hapje en een drankje georganiseerd.

Foto’s: Jordi Haverdings InfoLeek

112Groningen

112Marum

Info- Grootegast

Back to top button