Kerst op Nienoord groot succes

LEEK – Zondag 21 december werd de tweede editie van Kerst op Nienoord georganiseerd – een gezellige winterfair voor jong en oud. Er kwamen meer dan 5000 bezoekers op het evenement af waar onder andere enthousiaste standhouders, mooie koren en lekkere oliebollen de mensen warm en bezig hielden.

De organisatie, bestaande uit Landgoed Nienoord, Museum Nienoord en Kerstwandeling Nienoord, kan terug kijken op een geslaagd evenement. Er was veel te doen. Er was een verhalenverteller die spannende kerstverhalen vertelde aan de kinderen, een levende kerststal met Josef en Maria. De mevrouw met de grabbeljurk kreeg veel aandacht van de kinderen, de koren hebben vele sfeervolle kerstliederen gezongen en er zijn veel creatieve kinderen bezig geweest in de Albertushoeve om kerstknutsels te maken. Tot slot, stonden de stoomtrein, arrenslede en koets geen moment stil.

Ook de standhouders van de winterfair hebben een leuke dag gehad. “Er waren veel geïnteresseerde bezoekers die naast het bewonderen van alle aangeboden koopwaar, ook met cadeautjes en souvenirs weer naar huis gingen,” aldus één van de standhouders. Bij de verschillende kraampjes waren regionale en/of biologische producten en delicatessen te koop. Ook waren er volop aantrekkelijke cadeaus voor onder de kerstboom verkrijgbaar. Kortom, iedereen was erg tevreden.

Nieuw dit jaar was de samenwerking met de Kerstwandeling. Naast het sfeer proeven en beleven op de wintermarkt, konden de bezoekers ook een wandeling op het Landgoed maken.  Langs een verlichte route werd op diverse locaties het kerstverhaal verteld en uitgebeeld. De dag is feestelijk afgesloten met warme chocolademelk bij Poppodium Nienoord.

Kijk voor de foto’s op www.landgoednienoord.nl.

Back to top button