Slagroom op de taart door terechte winst AP Buitenbeker voor OWK 2

OOSTWOLD – Wat een seizoen voor OWK. Een seizoen waar nog vaak over gesproken zal worden. Niet alleen bij de jeugd maar ook bij de senioren was het dit seizoen raak in kampioenschappen.

Voor de selectie van OWK was het zelfs vier op een rij. Na de historische kampioenschappen in de zaal met promotie naar de hoofdklasse en reserve 1e klasse, volgde de promotie naar de hoofdklasse op het veld en het behoud van de reserve tweede klasse. Alle OWK-ers en support, kunnen dan ook niets anders zijn dan TROTS.  Maar door de bekerprestaties van OWK 2 was er echter nog een mooi toetje op een al historisch seizoen, namelijk de AP Buitenbeker finale.

Op het blauwe gras van buurtvereniging Rodenburg, werd deze finale gespeeld. Een mooie gelegenheid om de laatste training ook nog even in Leek te doen.

Voordat de finale van de AP Buitenbeker begon, ontvingen de spelers een motivational video van de selectie begeleiding. Een hart onder de riem, door middel van allemaal lieve en  leuke berichten van de kaderleden en de familieleden en partners van de spelers. De toon was gezet:  “één ding is zeker Oostje wint de beker.”

Na een enthousiaste opening van Burgemeester Hoekstra van Leek, begonnen om 19:00 de eerste finale wedstrijden: Pallas’08 1 tegen De Walden 3 en NQL 1 tegen OWK 2. Een loting waar OWK vooraf blij mee was en dit bleek zeker niet onterecht tijdens de wedstrijd. Vierde klasser NQL 1 uit Damwald, kon het spel van de gedreven OWK-ers niet bijbenen en ondanks dat het tot 4-4 gelijk op ging, moest NQL toch al snel de meerdere in erkennen in de CINX formatie. Na 20 minuten gespeeld te hebben mocht er even gedronken worden op een stand van 9-2 en ging direct de tweede helft van start. OWK zette ook in de 2e helft door en overklaste de 4e klasser met eenvoud. De wedstrijd werd afgefloten op een 19-9 eindstand. Een mooi begin en lekker voor het eventueel nodige doelsaldo.

Tijdens de eerste wedstrijd werd natuurlijk ook even een oogje gericht op het andere veld, waar Pallas’08 het tegen de Walden opnam. Dit bleek een harde wedstrijd, waarbij het fysieke zeker niet geschuwd werd. Niet het spelletje wat OWK 2 graag speelt en een goede strategie om dit te voorkomen was dus belangrijk voor de tweede wedstrijd. Pallas’08 won net van de Walden, waardoor voor OWK in de tweede wedstrijd onverwachts de Walden op het programma stond. Met slechts tien minuten rust, de AP Buitenbekerfinale is een pittig programma, werd begonnen aan de tweede finalewedstrijd.

De Walden 3, spelend in de reserve 2e klasse uit Oentsjerk, was vooraf gezien voor OWK de sterkste tegenstander van de drie. Maar ook in deze wedstrijd was het OWK 2 die het heft in handen nam. OWK 2 hield het baltempo hoog, waardoor de Walden niet in hun spel kon komen en ook de fysieke taferelen van hun voorgaande wedstrijd achter bleven. Menigmaal bezorgde OWK 2 het publiek en de begeleiding kippenvel met mooie acties en de gretigheid om samen te winnen. Na twintig minuten had OWK de 9-4 voorsprong te pakken. Het duurde echter wat langer voordat OWK ook de Walden op de knieën had. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd gaf de Walden zich gewonnen en gingen ook deze Friese koppies hangen. OWK kon mooi doorkorfballen en speelde de Walden naar huis met een mooie 15-9 eindstand. OWK 2 heeft als collectief het publiek getrakteerd op mooi korfbal, waarbij een reactie uit het publiek wel een extra compliment is. Bij de wissel van een heel vak, was deze kijker ervan overtuigt. Ook door de bankspelers bleef het niveau en de gretigheid daar. OWK wist het “één ding is zeker Oostje wint de beker”. Het spel, de gretig,  het voor elkaar willen werken, alle ingrediënten waren aanwezig!

Gelijktijdig speelde Pallas’08 1 tegen NQL 1. Met een 10-8 eindstand zou de laatste wedstrijd van OWK gewonnen of gelijk gespeeld moeten worden om de beker hoog te mogen houden en het OWK seizoen nog onvergetelijker te maken dan dat die als was.

Klokslag 21:00 werd de laatste strijd om de beker begonnen. Pallas’08 1, 3e klasser uit Leeuwarden, was gretig en met het spel wat OWK al had laten zien, stond iedereen een finalewaardige laatste wedstrijd te wachten. OWK 2 nam het voortouw door de stand te openen, maar Pallas’08 gaf direct gehoor. De eerste minuten ging de score dan ook over en weer. Na de 5-5 wist OWK een gat te maken van drie doelpunten, een mooie opmaak naar de tweede helft. Na een korte drinkpauze, op een ruststand van 10-7  werd de tweede en laatste twintig minuten ingegaan.

Doordat de vermoeidheid bij beide ploegen zichtbaarder werd en ook spierkrampen begonnen op te spelen werd de grote groep met toeters en trommels uitgeruste rood-wit supporters, de  bank en de begeleiding van OWK, steeds belangrijker. Door goede stimulans en de basisspelers te blijven attenderen om het baltempo hoog te houden en de goede dingen te doen,  wist OWK 2 de voorsprong te behouden. Hoewel het tempo van de tweede wedstrijd niet altijd gehaald werd, was het genot voor het publiek en de begeleiding er niet minder om. Het was een mooie finalewedstrijd waarin alle spelers zeer goed presteerden en voor elkaar wilden werken. De voorsprong werd dan ook niet uit handen gegeven. Hoewel Pallas’08 door bleef knokken en de spanning natuurlijk op deze finalewedstrijd bleef tot het eindsignaal, kwam OWK op het scorebord niet in gevaar en werd de beker binnengehaald met een 16-14 eindstand.

OWK was de terechte bekerwinnaar. Zij lieten het snelste, gretigste, scherpste en mooiste spel zien. Een team dat voor elkaar wil werken en het beste in elkaar naar bovenhaalt kan mooie dingen bereiken, dat blijkt maar weer. OWK 2 sluit het al historische OWK seizoen 2016-2017, nog mooier en bijzonderder af met het (7 jaar na OWK 1) winnen van de AP Buitenbeker.

Supporters en sponsoren bedankt voor jullie aanwezigheid, want ook winnen doe je samen!