Elektrische fietsen en scootmobielen uitproberen tijdens clinic

LEEK – Op zaterdag 5 september 2015 organiseren Fietswijs.nl en de Fietsersbond in samenwerking met de gemeente Leek en het Platform Gehandicapten Leek verschillende E-bike clinics.

Dat gebeurt tussen 13.00 en 16.00 uur op het grote parkeerterrein achter de Liekeblom bij De Schans (nabij het fietspad naar Nietap). Wethouder Rien Honnef van de gemeente Leek zal de clinic om 13.00 uur openen door enkele bijzondere modellen uit te proberen.

Voor het eerst kunnen zowel mensen met als zonder een handicap op deze middag verschillende E-bikes uitproberen op een parcours. Er zijn elektrische tweewielers en driewielers, lig- en zitfietsen en scootmobielen. Nieuw is een elektrische loopfiets. Er is zowel een parcours voor de E-bike als voor de scootmobiel.

Doel van de clinics is de veiligheid te vergroten en een ieder kennis te laten maken met de E-bike. Er zijn diverse standhouders zoals Profile Wagenaar, Mango-E-mobility, Vitalis en Bicycle-store, die allerlei modellen beschikbaar stellen om uit te proberen.

Meer informatie over fietsactiviteiten in Groningen staan op de website van www.fietswijs.nl. Het Platform Gehandicapten Leek is aanwezig met een informatiestand over haar activiteiten.

   
Back to top button