Wereldkampioene Tessa Lap gehuldigd door burgemeester Hoekstra

OOSTWOLD – Na een heerlijk seizoen voor korfbalvereniging OWK, met vele kampioenen en historische promoties, ebt dit seizoen op een zeer leuke manier nog even na bij de Gaveborg in Oostwold.

Het in juni plaatsgevonden wereldkampioenschap korfbal voor teams onder de 17 jaar, werd namelijk met gedreven en mooi spel door Oranje U17, met overmacht gewonnen.

Net als negen jaar geleden, met Annelies Schuitema die in Taiwan wereldkampioen werd met Oranje onder 23, kon het kleine OWK ook dit jaar hier een steentje aan bijdragen. Tessa Lap, die sinds het zaalseizoen de overstap had gemaakt naar de selectie van OWK, wist met haar Oranje in Schijndel Wereldkampioen te worden. Een bijzondere prestatie waar niet alleen haar vereniging ontzettend trots op is, maar zeker ook burgemeester Hoekstra van de Gemeente Leek. Op dinsdag 29 augustus werd zij door de Burgemeester, namens hemzelf en het gemeentebestuur, gehuldigd voorafgaand aan de oefenwedstrijden tegen Wêz Handich.

Na een bijzondere huldiging voor deze mooie prestatie, bevestigde de CINX formatie van OWK hun promoties naar o.a. de overgangsklasse met een 15-5 en 30-15 winst.

Foto’s: Petra Brantsma

 

   
Back to top button