Iers Festival in Sportcentrum Leek

LEEK – Ierse folk, bestaand uit songs en ballades, is de benaming voor een traditionele muziekstijl uit Ierland. Songs en ballades die soms honderden jaren oud zijn, en die tot op de dag van vandaag in Ierse pubs worden gezongen en gespeeld. Ook worden de instrumentale jigs en reels tot het genre gerekend.

Top folkbands in Leek

In Sportcentrum Leek treden drie topbands, op om het Iers Festival tot een ongekend succes te maken. Met Clachán, Unicorn en Daddy-O, die allen hun sporen reeds ruimschoots verdiend hebben, zullen de liefhebbers vol aan hen trekken komen. Clachán betekent in het Iers zowel ‘saamhorigheid’ als ‘buurtschap’ met een eigen (muzikale) identiteit.  De band Unicorn staat voor kwaliteit en is heden tten dage uitgegrooid tot een zeer veelzijdige band van formaat met een hoog kwaliteitsniveau (zowel instrumentaal als zangtechnisch). De lekkerste ‘good old boys band’ uit de folkscene. (Leef) tijdloze muziek voor iedereen is de band Daddy-O.Met drie de topbands wordt de authentieke Ierse pubsfeer vrijwel naadloos benaderd. Het dragen van groene kleding door de fans en liefhebbers van de traditionele Ierse folk muziek wordt op prijs gesteld.

Het Iers Festival Leek is op Zaterdag 14 Maart, aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop, bij de vele bekende adressen en via de websites www.vanplan.nl en www.sportcentrumleek.nl, 10,00 Euro, aan de kassa 12,50 Euro.

Eén reactie

Back to top button