Tom (Springplank) en Renée (Nijenoert) winnaars scholenbowlen

LEEK – Dit jaar hebben 4 scholen meegedaan in het Sportcentrum Leek aan het scholenbowlen. De Springplank en de Nijenoertschool behaalden de beste resultaten. Tom Zuidema van de Springplank werd de winnaar bij de jongens, Renée de Haan van de Nijenoertschool het beste meisje van de gehele gemeente Leek. Ook de 4 beste teams komen van deze scholen en krijgen mogelijk nog een uitnodiging voor het nationale kampioenschap scholenbowlen.

In totaal 180 leerlingen van de Tweemaster, de Springplank, de Nijenoertschool en de Deltaschool uit Zevenhuizen hebben dit jaar gestreden om het kampioenschap scholenbowlen van Leek. Het enthousiasme was groot en vooral de concentratie bij de meeste leerlingen opvallend. Strikes werden met gejuich begroet en een enkele bal in de goot werd voor lief genomen. Jammer, maar straks hebben we weer een kans om te scoren. De drie beste jongens en meisjes van elke deelnemende klas hebben allemaal een medaille gekregen. Maar er werd ook gespeeld om het kampioenschap van de gemeente Leek en de winnaars daarvan zouden ook nog een beker krijgen.

Bij de jongens werd Tom Zuidema van de Springplank de beste, zijn klasgenoot Jasper Aalbers zat hem dicht op de hielen en werd uiteindelijk tweede. Menno van de Starre van de Nijenoertschool werd derde en Toscan van de Tweemaster (vorig jaar tweede) werd nu vierde. Willard Knol (kleinzoon uit de bowlingfamilie Bronsema) werd vijfde. De aanleg voor het bowlen zit er duidelijk in, maar voetbal blijft voorlopig zijn sport.

Bij de meisjes gooiden Renée de Haan en Inger Tel (Springplank) met 103 de hoogste scores. De jongens werden mooi afgetroefd want de hoogste game van Tom was ‘maar’ 100. Renée de Haan eindigde vlak voor Rosalie van der Laan (2e ) en Inger Tel (3e ), twee leerlingen uit groep 7 van de Springplank. Zij deden het beter dan Karin Heidema en Lente Oosterheert uit groep 8 van dezelfde school, die als 8e en 9e eindigden. Dat wordt volgend jaar wat als Rosalie en Inger nog een keer kunnen meedoen!

Het team van Tom Zuidema en Jasper Aalbers met als derde Marijn Prins (Springplank) gooide de hoogste totaalscore met 414 pins. Het team van de Nijenoertschool met Stijn de Haan, Lars Bolt en Jenno Koops werd tweede met slechts 9 pins minder. Ook de derde plaats was voor de Nijenoertschool met winnares Renée de Haan, Phaedra Kanning, Nina Fennema en Sterre Blaauw. Op de 4e plaats kwam weer een team van de Springplank met Jarno Brouwers, Wout Jager en Tom Cazimier.

De teamscores zijn naar de Nederlandse Bowling Federatie opgestuurd en daar horen we binnenkort of ook teams uit Leek worden uitgenodigd om mee te doen aan het nationale kampioenschap scholenbowlen. Hopelijk zijn de ouders dan zo enthousiast over de prestaties van hun kinderen, dat ze wel een dag willen opofferen als chauffeur voor en supporter van hun talentvolle kroost. Het is wel twee uur rijden; de wedstrijd vindt namelijk plaats op 7 maart in Hoofddorp.

9 Reacties

Back to top button