Wedstrijdverslag LTC – VEV’67

De voorbereiding:

Zaterdag 11 april 2015 stond er voor VEV’67 het welhaast cruciale duel tegen LTC op het programma. Bij verlies zou direct lijfsbehoud een schier onmogelijke zaak zijn geworden. Bij winst echter zou het ontlopen van rechtstreekse degradatie zeker weer tot de mogelijkheden behoren. Richting het einde van de competitie lijken de kaarten bovenin wel geschud maar is onderin nog van alles mogelijk. De thuiswedstrijd werd tegen het LTC van Johan Pitstra met 2-0 gewonnen en voor deze uitslag zou op voorhand weer getekend worden door trainer Ron de Boer en zijn kompaan Luitzen Nijboer. Nadat er bij vertrek enige commotie ontstond vanwege een busje dat er wel of niet zou zijn kon de wereldreis naar Assen beginnen. Aangekomen op het sportpark in Assen werd er enigszins gemopperd vanwege de weergoden die het deze zaterdag minder leuk maakten dan een dag eerder toen het prachtig weer was. Ondanks alles werden de spiertjes losgegooid en was er een duidelijk strijdplan over hoe LTC bestreden moest worden. De volgende spelers kregen de opdracht mee om dit varkentje deze dag te wassen.

Benjamin van Aurich ( GK ), Jan Herman Teeninga ( C ), Wessel van der Galien, Ton Baan, Joachim Wiegman, Jacob Tjoelker, Robin Elderman, Jeffrey Visser, Gerhard van den Berg, Vincent de Koning, Enrico Wardenier, Koert Thalen, Thijs Tjoelker, Alexander Goos, Rense Dijk

De wedstrijd:

Nadat de pupil van de week, Benjamin van Aurich hield de bal bijna tegen, had gescoord kon de wedstrijd beginnen. Het begin van de wedstrijd was nerveus en voor beide doelen gebeurde weinig. De regen had het veld nat en slipperig gemaakt wat het voor de spelers lastig maakte om de doorschietende ballen goed te kunnen controleren. Uit een vrije bal was Wessel van der Galien bijna succesvol met het hoofd maar zijn bal ging uiteindelijk ruim voorlangs. De spelopvatting van LTC was duidelijk want het wilde met de lange bal gelijk de vleugelspitsen bereiken en die aan het werk zetten. Pas in de 24ste minuut viel er een grote kans te noteren die voor VEV’67 was. Jan Herman Teeninga zette de bal voor die door Robin Elderman gemist werd bij de eerste paal. Onbedoeld kreeg daardoor bij de tweede paal Jeffrey Visser een grote kans die de bal over schoot. Niet veel later was LTC dreigend met een schot dat naast ging. In deze fase van de wedstrijd was het spel van beide ploegen niet best. Veel aannames waren niet goed en ook in de passing ging het geregeld fout waardoor er maar geen vlot lopende aanval op de mat gelegd kon worden.

Na een half uur werd Joachim Wiegman diep gestuurd door Ton Baan. Bij de poging om de bal te controleren greep Joachim meteen naar de achterkant van zijn bovenbeen. Je hoeft geen verzorger te zijn om te weten dat het dan einde oefening is vanwege een hamstringblessure. Koert Thalen werd meteen binnen de lijnen gebracht voor de pechvogel. In de 40ste minuut werd Jeffrey diep gestuurd en binnen de 16 meter gevloerd door een verdediger. De aanwezige supporters die door een zwart gele bril keken schreeuwden om een penalty maar de arbiter was gedecideerd en gaf slechts een hoekschop. Omdat er verder niets noemenswaardig gebeurde en het tactisch plan voor de tweede helft geheim blijft, de komende tegenstanders gaan we maar niet wijzer maken, gaan we maar meteen door met de tweede helft. LTC was meteen gevaarlijk in het tweede bedrijf. Een voorzet vanaf rechts werd net voorbij de eerste paal met buitenkant schoen ingeschoten maar Benjamin keek de bal net naast. Datzelfde deed de doelman in de 51ste minuut toen er gevaarlijk op doel werd geschoten. Het schot was hard en goed maar belandde aan de verkeerde kant, vanuit LTC perspectief gezien, in de winkelhaak van het doel.

Na een klein kwartier in de tweede helft werd er opnieuw om een pingel gesmeekt door VEV’67. Een lange bal op Jeffrey werd aan Enrico Wardenier meegegeven die binnen het strafschopgebied leek te worden neergetrokken. Opnieuw was de arbiter niet vatbaar voor de smeekbedes van de geelhemden. Ook in de tweed helft waren de kansen schaars en leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen. Omdat een puntendeling te weinig is werd er door het trainersduo een dubbele wissel toegepast. Thijs Tjoelker en Alexander Goos werden binnen de lijnen gebracht voor Enrico Wardenier en Vincent de Koning. Hierdoor moest er het een en ander omgezet worden waarbij Robin Elderman dieper zou moeten gaan spelen. In de 70ste minuut pakte deze wissel wel heel goed uit. Op iets meer dan 20 meter van het doel mocht er een vrije bal worden genomen waarbij Thijs Tjoelker de bal voor zich opeiste. Het schot was kiezelhard waardoor de doelman de bal moest lossen. De rebound was er voor, u raad het al, die andere invaller die de 0-1 liet aantekenen. Na de 0-1 moest LTC natuurlijk komen maar het lukte de spelers van LTC niet om echt veel strijd aan de dag te leggen. Sterker nog, VEV’67 was zelfs dicht bij de 0-2. Opnieuw was er een vrije bal voor VEV’67 die genomen werd door Thijs. De vrije bal was opnieuw hard en laag in de hoek maar ditmaal had de goalie een passend antwoord en tikte de bal uit de hoek voor een corner die niets op zou leveren. In de slotfase probeerde LTC het wel maar ontbrak het aan voetballend vermogen om het de defensie van VEV’67 lastig te maken. In de 88ste minuut was er nog wel een kans voor de Assenaren maar op links vergat de doorgebroken speler te schieten die via zijn dijbeen de bal achter zag gaan. Na de nodige extra minuten konden de handen de lucht in omdat de referee voor het einde van de wedstrijd floot en er drie punten bijgeschreven konden worden.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal was er in het kamp van VEV’67 natuurlijk een prima stemming want na de vorige zege was er opnieuw winst. Iedereen besefte dat de winst van een enorm belang was. Met de winst doet VEV’67 weer volop mee om degradatie te ontlopen. De mening werd gedeeld dat in deze wedstrijd degene die het eerste doelpunt zou maken de wedstrijd ook waarschijnlijk zou winnen. Met nog 4 wedstrijden te gaan is alles nog open onderin waar HZVV de bijna zekere kampioen gaat worden. Volgende week staat Oranje Nassau op het programma dat met de nodige steun ook op een nederlaag zou kunnen worden getrakteerd. Aftrap volgende week is drie uur en ook nu hopen we weer op alle steun van het hondstrouwe publiek. Ik zeg tot volgende week en voor nu,

U zij gegroet

Reus

   
Back to top button