Jongeren gezocht voor MBO-opleidingstraject Route Rubicon in het Westerkwartier

Westerkwartier – Het tweejarige opleidingstraject ‘Route Rubicon’ start in het nieuwe jaar in de gemeente Westerkwartier.

Dit opleidingstraject is in het leven geroepen voor jongeren bij wie, om allerlei redenen, de schoolse omgeving niet goed past. Het is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 23 jaar uit de gemeente die nog wel de ambitie hebben om een startkwalificatie te halen.

Met een startkwalificatie heb je een betere kans op de arbeidsmarkt. Met het volgen van de Route Rubicon krijg je alsnog de kans om een MBO 2 diploma te halen. Studenten volgen een reguliere MBO opleiding en komen ook in aanmerking voor studiefinanciering. De student volgt een maatwerkopleiding in of omgeving Leek en krijgt iedere dag les van dezelfde docent. In de middagen loop je stage in de buurt van het klaslokaal. Er is veel persoonlijke aandacht omdat de klas uit maximaal 11 leerlingen bestaat. Het opleidingstraject is een samenwerking tussen Noorderpoort en de gemeente Westerkwartier.

Er is nog plek
Wil je meer informatie of wil je je opgeven voor Route Rubicon? Neem dan contact op met Nynke Blumers of Sietske de Jong:

Nynke Blumers, [email protected], 06 15 21 99 12
Sietske de Jong, [email protected],06 46 48 53 22

   
Back to top button