VEV’67 verliest teleurstellend in Bedum

De voorbereiding:
Zaterdag 7 maart 2015 stond de wedstrijd van VEV’67 tegen Begum op het affiche. Na de winst van vorige week was het vertrouwen binnen de selectie gegroeid. Het geloof in weer een zege was groot binnen de spelersgroep die de drie punten maar al te graag mee terug wilden nemen naar Oostindie. De eindstreep van de competitie komt steeds dichterbij en ieder punt kan belangrijk zijn in de strijd tegen *censuur*. Sinds de oprichting van Begum SV hebben beide ploegen drie keer tegen elkaar gestaan op het veld. Van die drie ontmoetingen wist Begum er twee te winnen. Gezien de eerdere uitslagen zou het zeer onwaarschijnlijk zijn dat de wedstrijd in 0-0 ging eindigen. Na een prima verlopen heenreis en de gebruikelijke bespreking en warming-up moesten de volgende spelers het klusje zien te klaren.

Bert Jan Vos ( GK ), Jan Herman Teeninga ( C ), Ton Baan, Joachim Wiegman, Erwin Cazemier, Thijs Tjoelker, Jeffrey Visser, Vincent de Koning, Gerhard van den Berg, Enrico Wardenier, Rense Dijk, Alexander Goos, Jacob Tjoelker, Marco Soeten.

De wedstrijd:

De wedstrijd was amper begonnen of alle strategieën konden de prullenbak in. In de eerste minuut van de wedstrijd was het raak voor Begum dat een bliksemstart kende. Een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal werd terug gelegd richting de zestien waarna de bal op doel geschoten werd. Bert Jan Vos leek de bal te kunnen keren maar de ongelukkige Thijs Tjoelker veranderde met de punt van zijn schoen het schot waardoor zijn goalie kansloos moest toezien hoe de bal het doel in hobbelde. In de derde minuut wist Bert Jan erger te voorkomen door een inzet van dichtbij te pareren. In de beginfase waren er ook kansen voor VEV’67. Een schot vanaf rechts van Vincent de Koning werd gekeerd en in de 9de minuut zag Rense Dijk zijn schot gepakt worden door de doelman van Bedum. Hierna was het betrekkelijk stil voor beide doelen al was Bedum wel dreigender en feller in de duels. Bedum had meer de wil in deze fase om de wedstrijd te willen winnen. Na een half uur zette Rense een een-tweetje op met Gerhard van den Berg die de bal terug gaf aan Rense die niet meteen schoot maar de bal kapte en bij Thijs bezorgde. Het schot van Thijs was niet krachtig genoeg zodat de doelman de bal op kon pakken. Aan de andere kant wist Bert Jan Bedum van de 2-0 af te houden door een bal onder de lat weg te tikken. In de 40ste minuut zou het dan toch 2-0 worden. De linkerspits van Bedum werd weggestuurd maar stond hierbij in buitenspelpositie. De grensrechter twijfelde maar liet doorgaan waarna de bal voorgegeven werd en van dichtbij met een boog binnengewerkt kon worden. Na deze tegenslag en de onterecht toegekende goal zocht VEV’67 vlak voor rust de aanval. Een voorzet van Jeffrey Visser belandde via Vincent voor de voeten van Rense die in de korte hoek de doelman wilde verschalken. Het schot was goed maar de redding van de doelman evenzo die goed in de hoek lag. Na de tactische bespreking in de rust gebeurde er in het eerste kwartier na rust niets noemenswaardig. Bedum geloofde het wel en leunde comfortabel achterover met de 2-0. In de 60ste minuut werd Erwin Cazemier vervangen door Alex Goos waardoor er achterin één op één zou gaan worden gespeeld. Dit wierp meteen zijn vruchten af want vier minuten later zou de aansluitingstreffer gemaakt worden. Een strak genomen hoekschop van Vincent richting de penaltystip werd door Enrico Wardenier met de binnenkant van de voet, half volley, technisch knap tegendraads binnengeschoten. De bal verdween prachtig mooi in de kruising. Na de aansluitingstreffer gloorde er weer hoop voor VEV’67 dat de gelijkmaker wilde maken maar achterin scherp moest blijven. Een kopbal van Bedum werd door Bert Jan gepakt en aan de andere kant vond Vincent de doelman op zijn pad die de bal kon pakken. In de tussentijd was Thijs vervangen door, tenminste als we de speaker van Bedum mogen geloven, zijn broertje Jacob Tjoelker. In de 77ste minuut kwam VEV’67 goed weg toen een prima genomen vrije bal van Bedum op de dwarsligger belandde achter de tevergeefs duikende goalie. Een minuut later was het pleit dan toch beslecht. Een bal vanaf rechts mocht ongehinderd stuiteren in de doelmond waarna de spits van Bedum ongehinderd kon binnenkoppen voor de 3-1. De wedstrijd leek beslist en was dat in de 81ste minuut definitief. Balverlies op het middenveld leidde een tegenaanval in over de rechterkant van Bedum. De rechter aanvaller kapte zichzelf vrij en legde aan voor de 4-1 maar zag dat Bert Jan redding kon brengen die daarna lijdzaam moest toezien hoe de rebound wel doel trof voor de 4-1. De wedstrijd was nu wel gespeeld al kreeg Jeffrey Visser nog een dot van een kans maar die ging hier onzorgvuldig mee om door de bal naast te schieten. Enrico zag nog een schot gepakt worden door doelman waarna de scheidsrechter het wel prima vond en floot voor het einde van de wedstrijd.

De nabeschouwing:
Na het laatste fluitsignaal was de stemming allerminst vrolijk bij de geel zwarte brigade. Na de afgelopen wedstrijden was dat wel anders. Toen werd er strijd geleverd, nu werd er gesproken over slappe hap. De zege van Bedum was verdiend want dat had meer de wil om de wedstrijd te willen winnen. VEV’67 had dat ogenschijnlijk minder en was bij vlagen ook slordig in de aannames waardoor het niet in het spel kwam. Volgende week tegen HZVV zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om de koploper het vuur na aan de schenen te kunnen leggen. Met de steun van het trouwe supporterlegioen moet er een stuntje in kunnen zitten. Aftrap volgende week is half drie. Voor zover mij bekend gaat er een touring car die kant op. Voor nadere informatie is het van belang om de website van VEV’67 in de gaten te houden. Voor nu zeg ik maar weer,