Extra activiteiten tijdens de Energiewacht Tour in Leek

LEEK – Van woensdag 8 tot en met zondag 12 april 2015 vindt de vijfde editie plaats van de Energiewacht Tour (professioneel dameswielrennen met deelname van internationale teams).

Op vrijdag 10 april wordt er een etappe gereden in het Westerkwartier, waarbij de start in Leek en de finish in Zuidhorn plaatsvindt. De route van circa 40 km wordt meermalen gereden, met doorkomsten in Leek, Midwolde, Lettelbert, Enumatil, Zuidhorn, Niekerk, Tolbert en Zevenhuizen.

Activiteiten met de fiets

Rond de start en doorkomsten organiseert het Huis voor de Sport op de vrijdagmiddag activiteiten waarin de fiets centraal staat. Dit is bedoeld om het sportief bewegen van jong en oud te bevorderen.

Rabo Dikke Bandenrace en loopfietsjes voor de basisschooljeugd

Aan de Bosweg in Leek vindt  tussen 14.00 en 15.15 uur de Rabo Dikke Bandenrace plaats voor leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs uit de gemeenten Leek en Noordenveld. Dit wordt georganiseerd op het afgezette parcours tussen de Zeeman en Landgoed Nienoord in Leek. Voor de winnaars is er een echte prijsuitreiking. Groepen van basisscholen kunnen zich hiervoor nog per omgaande inschrijven bij het Huis voor de Sport Groningen, telefoon 0598-32 32 00.

Vanaf 14.00 kunnen peuters meedoen aan een activiteit met loopfietsjes.

E-bike clinic

Voor volwassenen/ouderen staat vanaf 15.15 uur  een E-bike clinic gepland om op een verantwoorde manier gebruik te maken van elektrische fietsen. De locatie hiervoor is het parkeerterrein bij rijwielhandel Wagenaar aan de Bosweg 13 in Leek. Opgave vooraf is niet nodig.

Recreatieve fietstocht door Westerkwartier
Nadat op vrijdag 10 april de professionele Energiewacht Tour is verreden door het mooie Westerkwartier, staat deze route op zaterdag 11 april open voor recreatieve fietsers.
Prestatierijders kunnen om 13.00 uur beginnen. Recreatieve fietsers mogen starten tussen 13.30 en 15.00 uur voor deze ongeveer 40 kilometer lange tocht. Start en finish zijn bij Openluchttheater Podium Nienoord op landgoed Nienoord in Leek. Zowel bij vertrek als aankomst zorgen plaatselijke verenigingen voor een gezellige omlijsting met zang, muziek en dergelijke.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 en dit geld komt ten goede aan de nieuwe Stichting Podium Nienoord, dat voortaan de programmering verzorgt. Het is tevens de start van het nieuwe theaterseizoen.

De fietstocht loopt via landgoed Nienoord over Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil, Zuidhorn, Niekerk, Tolbert en Zevenhuizen terug naar Leek. Onderweg zijn er verschillende stempelposten en er is op meerdere plaatsen gelegenheid om een stop te maken. Wie zijn laatste stempel wil halen bij de finish, moet voor 18.00 uur terug zijn.
Snellere wielrijders die meer kilometers willen maken, kunnen de route uiteraard meerdere keren rijden.
De Stichting Podium Nienoord, Sportfietsclub Westerkwartier en Rotary Roden-Leek werken nauw samen in de organisatie van deze tocht.

Meer informatie over de Stichting Podium Nienoord vindt u op www.podiumnienoord-leek.nl.

   .
Back to top button