Welke sport kiest uw zoon voor het komende jaar?

LEEK – Nu de schoolvakanties er weer opzitten wordt het weer tijd om na te denken over sporten. Immers, sporten is gezond en is belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Na een sportief en succesvol seizoen hebben de jongens van de gym/freerun/turn vereniging JTV Leek tijdens een welverdiende vakantie weer nieuwe energie opgedaan voor het volgend seizoen.

 

JTV Leek biedt zowel gymnastiek, freerunnen en turnen tot op het allerhoogste niveau voor jongens van 5-16 jaar. Het vorige jaar heeft JTV Leek zowel op regionaal als nationaal niveau vele medailles gehaald.

Bij gymnastiek (woensdag 14:00) kunnen jongens niet alleen de basisbeginselen van gymnastiek leren, zoals springen, koprol, radslag. Er is ook veel ruimte voor sport en spel, waardoor deze lessen geschikt zijn voor iedere jongen van 6 tot 12 jaar. Aanleg of lenigheid zijn niet belangrijk, het plezier in sporten staat voorop.

Freerunning is momenteel zeer populair. Deze relatief nieuwe sport is enorm in opkomst in Nederland. Ook bij JTV Leek is dit gebleken, en daarom wordt er dit jaar gestart met een extra groep. Freerunnen is bedoeld voor jongens vanaf ca. 9 jaar die niet bang zijn om te springen en over de kop te gaan. Specifieke vaardigheden zijn niet vereist om hieraan mee te doen, maar het is wel belangrijk om tegen een stootje te kunnen!

De turnselectie is al weer enkele weken bezig met trainen na een korte rustpauze. Deze jongens zijn meestal begonnen bij de gym, en daarna door de trainer uitgenodigd om enkele keren per week te gaan trainen voor het turnen. De afgelopen jaren is deze groep heel succesvol gebleken, waarbij een aantal het tot de Nederlandse top hebben gebracht. Hier wordt dan ook enorm hard voor getraind, soms tot wel 5 keer per week.

In alle groepen is er plaats voor nieuwe leden. Belangrijk is hierbij wel dat jongens die willen gaan turnen al enige basisvaardigheden hebben geleerd en/of duidelijk talentvol zijn. Dus zit je al een tijd op gym en wil je graag meer leren? Kom dan gerust eens langs voor een proefles turnen. Jongens die graag op proef een keer mee willen doen met gym, freerunnen of turnen kunnen contact opnemen via [email protected]

   
Back to top button