REGIO: Onderzoek rijvaardigheid na ongeval A7 (Video)

DSC_1051FRIESCHEPALEN – De politie laat een onderzoek instellen naar de rijvaardigheid van de automobilist die vrijdagmiddag op de A7 met zijn auto in een sloot reed.

Omstreeks 14.30 reed de 37-jarige automobilist uit Leeuwarden op de A7 ter hoogte van Marum, zonder aanwijsbare oorzaak vanaf de rijbaan de berm in en een stuk verder de sloot in. De man raakte gewond. Gestopte automobilisten haalden de man uit zijn auto. Hij zat daar alleen in.

De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Een mobiel medisch team kwam met de heli ter plaatse en verleende medische zorg.

Getuigen die achter de man reden verklaarden tegenover de politie dat er op de weg geen bijzonderheden waren die een uitwijkmanoeuvre vereisten en dat de auto zonder te remmen of bij te sturen de berm in was gereden. Gelet op de aard van dit ongeval laat de politie een onderzoek instellen naar de rijvaardigheid van de bestuurder.

Foto’s: Martin Nuver & Melarno Kraan

   .
Back to top button