Voorbereidingen Stoomdagen in volle gang

LEEK – Van 14 t/m 17 mei organiseert Landgoed Nienoord de 42ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen. Dit evenement is een groot begrip onder stoom- en modelbouwers.

Er komen dan ook deelnemers uit de hele wereld naar de Stoomdagen om hun modellen aan het publiek en elkaar te laten zien in Familiepark Nienoord. Het publiek bestaat jaarlijks uit wel ongeveer 12.000 enthousiaste bezoekers.

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. De sporen worden gereed gemaakt, de modellen worden gepoetst en er zijn volop brainstorm sessies over het vernieuwde Stoomfeest op zaterdagavond. Ook wordt dit jaar het goede doel Make a Wish bij de Stoomdagen betrokken.

Er is deze vier dagen van alles te beleven: jong en oud kunnen tijdens het Hemelvaartweekend genieten van stoomtreinen, levensgrote stoomwalsen en andere bijzondere stoomvoertuigen. Ook kunnen bezoekers de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treintjes die vanuit het Familiepark door de bossen van het landgoed rijden. Verder zijn er gedurende deze dagen stoomtreinen, stoomwalsen, tractoren en boten te bewonderen. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Het evenement is dagelijks van 9.30 – 17.30 uur toegankelijk. De entreeprijs is € 9,00, exclusief treinritjes. Voor abonnementhouders is de entree gratis, kortingsacties (m.u.v. vrijkaartjes voor de sponsoren) zijn niet geldig.

Zie hier het bericht over de stoomdagen van afgelopen jaar.

Archieffoto: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button