VEV’67 pakt drie punten in Balk

De voorbereiding:

Zaterdag 25 april 2015 stond de wedstrijd tegen Balk op het programma. Balk dat het verrassend goed doet in de 1ste klasse en op een keurige tweede plek staat achter kampioen HZVV is een lastige tegenstander voor VEV’67. Zo werden de laatste twee ontmoetingen verloren waarin VEV’67 zelfs niet een keer het net wist te vinden. Na een lange heenreis waarbij er een soort déjà vu was, want net als twee jaar geleden werd er verkeerd gereden waarbij de afslag richting Balk gemist werd. Ondanks deze misser waren de geelhemden ruim op tijd in Balk om zodoende het veld nog te kunnen keuren en een gedegen warming-up te kunnen verzorgen. Na de warming-up werden de volgende spelers het veld ingestuurd om de o zo belangrijke punten mee terug naar Leek te kunnen nemen.

Bert Jan Vos ( GK ), Jan Herman Teeninga ( C ), Lars Jellinek, Wessel van der Galien, Koert Thalen, Jacob Tjoelker, Robin Elderman, Jeffrey Visser, Gerhard van den Berg, Alexander Goos, Vincent de Koning, Enrico Wardenier, Marco Soeten, Rense Dijk.

De wedstrijd:

De aftrap door de pupil van de week zorgde voor hilariteit onder de supporters want de pupil wist twee keer de paal te raken alvorens de bal in het netje te schieten. Hierna kon de echte wedstrijd beginnen waarbij duidelijk werd dat VEV’67 goed in de wedstrijd zat vanaf de aftrap. De eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op waarbij VEV’67 vooral dreigend was vanuit de counter. In de 11de minuut was Gerhard van den Berg gevaarlijk maar kon hij verdedigd worden ten koste van een hoekschop. De corner werd genomen door Vincent de Koning die zag dat Wessel van der Galien de knikker overkopte. Balk beet natuurlijk ook van zich af en mocht een vrije bal nemen die binnengewerkt werd door de centrale verdediger die dit echter met de hand deed. Een actie die hem een gele prent opleverde. In de 19de minuut was er een mooie actie waarbij Gerhard zijn verdediger met een heuse panna het bos instuurde en goed naar binnen sneed. Dit leverde een kans op voor Vincent die naast schoot. VEV’67 was beducht op het onverzettelijke spel van Balk en had het verdedigend goed op orde waardoor er weinig kansen waren voor beide ploegen. Hooguit goede mogelijkheden. Na een half uur spelen was Balk gevaarlijk maar kwam Bert Jan goed zijn doel uit en gooide zich voor de bal. De inglijdende speler raakte de goalie die kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Dit was het teken voor Rense Dijk om warm te gaan lopen want hij zou de eventuele vervanger worden van Bert Jan. Zover kwam het niet want Bert Jan kon uiteindelijk verder.

In het laatste kwartier van de eerste helft was Balk een aantal keren gevaarlijk met kopballen. De eerste daarvan ging naast en de tweede ging recht op de doelman af die de bal makkelijk kon pakken. In de 45ste minuut ging Gerhard er opnieuw vandoor maar was er voor het doel geen aansluiting zodat de kans verloren ging. Na nog een schot van Balk over het doel van Bert Jan was het tijd voor de thee en de aanwijzingen van trainer Ron de Boer. Het gevoel bij de spelers die overheerste was toch wel dat er iets te halen viel deze middag. Hoe groot was de domper dan ook in de 48ste minuut toen Balk op 1-0 kwam. Op links wilde Jeffrey Visser de bal terug hakken op Koert Thalen maar ging dit mis waardoor Koert ook meteen uit positie was. Op rechts kon hierdoor een speler van Balk er vandoor gaan en won het fysieke duel met Wessel van der Galien waardoor hij de bal voor kon geven die van dichtbij tegen de touwen werd gewerkt. Na de 1-0 was Balk dichtbij een tweede treffer maar ging de kopbal naast. Hierna gebeurde er enige tijd niets maar waren de gasten wel op zoek naar een opening in de defensie van Balk. In de 62ste minuut was er weer enige opwinding want balverlies van VEV’67 leidde een counter in van Balk die hierbij een numerieke meerderheid had. Het schot uit deze counter ging rakelings naast en belandde in het zijnetje.

Met nog een klein half uur op de klok was er een dubbele wissel aan de zijde van VEV’67 dat iets moest gaan forceren. Enrico Wardenier en Rense Dijk werden binnen de kalklijnen gebracht voor Wessel van der Galien en Vincent de Koning. In eerste instantie leverde dit niet het gewenste resultaat op want Balk was met een schot van buiten de 16 bijna in veilige haven maar Bert Jan wist het schot te keren met zijn rechterhand. In de 68ste minuut was er een ouderwetse scrimmage voor het doel van Balk. Het schot van Alex Goos werd geblokt, de tweede inzet van Alex werd geblokt  en ook de derde inzet werd tegengehouden maar Balk slaagde er niet in de bal weg te krijgen die voor de voeten van invaller Enrico viel. Met zijn sterke linkervoet velde Enrico het vonnis door de bal vanuit een lastige hoek tegen de touwen te jagen voor de 1-1. Even later was Enrico de aangever maar kon Rense bij de tweede paal net niet binnen knikken. Met nog een kwartier op de klokken was er een lange bal vanuit de verdediging van VEV’67 die knap doorgekopt werd door Rense die zodoende Jeffrey bereikte. De rappe spits nam de bal met de borst mee en was er doorheen en leek te gaan scoren maar werd op het laatste moment van scoren afgehouden. De verdediger had hier wel een overtreding voor nodig en zag de arbiter onverbiddelijke naar de beruchte stip wijzen. De speler kon vervolgens opgelucht adem halen omdat hij slechts geel zag waar rood niet misstaan zou hebben. De toegekende pingel werd door Enrico benut die wachtte op een beweging van de doelman om vervolgens de bal de andere kant op te sturen voor de 1-2. Na de 1-2 werd Rense Dijk alweer vervangen door Marco Soeten. Bij het doorkoppen had de onfortuinlijke spits zijn hamstring overstrekt.

Tien minuten voor tijd hadden de gasten de wedstrijd in het slot kunnen en misschien wel moeten gooien. Alex had een prima steekbal in huis op Jeffrey die de bal niet op doel schoot maar breed gaf op Enrico. De man van de twee goals schoot de bal goed in maar de keeper van Balk had een prima redding in huis maar moest een rebound weggeven. Invaller Marco dacht de 1-3 aan te tekenen maar opnieuw lag de doelman in de weg die opnieuw een kans weggaf aan Marco die de bal bij zijn tweede inzet net naast zag gaan. Door de gemiste kansen was de wedstrijd nog niet beslist zodat Balk nog hoop koesterde op een gelijkmaker die er bijna nog zou komen. Twee minuten voor tijd mocht de thuisploeg een vrije bal nemen op een mooie positie voor een rechtspoot. De vrije bal was van grote schoonheid maar net iets te hoog waardoor de bal boven de zwevende Bert Jan op de lat uiteenspatte en terug het veld inkwam. Voor VEV’67 was er  het geluk dat de verdediging de bal daarna weg kon werken. Na dit laatste wapenfeit was het nog heel even billenknijpen maar werd de wedstrijd na drie minuten blessuretijd toch over de streep getrokken waarna de referee de het duel de boeken in floot.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal gingen de handen omhoog en was er blijdschap bij de spelers en staf van VEV’67. Gezien de kansverhoudingen was de winst niet onverdiend te noemen en waren de drie punten erg belangrijk. Het belang van de driepunter werd nog eens versterkt door het feit dat ook DZOH en Viboa wisten te winnen. De winst van DZOH bij ON werd toch wel als een verrassing gezien omdat ON een goede ploeg is. Voor volgende week staat de wedstrijd tegen Broekster Boys op het programma. Iedereen die naar de ranglijst kijkt weet het belang van die wedstrijd. Tegen een directe concurrent zijn de drie punten opnieuw belangrijk in de strijd om lijfsbehoud. Alle supporters roep ik op om in deze wedstrijd de mannen te steunen en de kelen schor te schreeuwen. Met jullie steun moet het goed gaan komen. Voor het zover is wens ik een ieder een fijne koningsdag en zeg ik maar weer de woorden,

U zij gegroet

Reus

Back to top button