FC Groningen supporters massaal uitgezwaaid vanaf viaduct Tolbert (Video)

TOLBERT – Vele mensen stonden zondagmorgen al vroeg bovenop het viaduct Oldebertweg bij de A7 ter hoogte van Tolbert. Vanaf een uur of 10 kwamen hier de vele bussen en auto’s langs die onderweg zijn naar de Rotterdamse Kuip waar vanavond de bekerfinale PEC Zwolle tegen FC Groningen gespeeld gaat worden.

In totaal zijn er zo’n 250 bussen die vanuit het Noorden naar Rotterdam rijden. Mensen stonden met vlaggen, spandoeken, sjalen en vele andere groen gekleurde spullen op het viaduct. Ook vanuit de bussen werd er fanatiek mee gedaan, er werd massaal op de ramen geslagen en de chauffeurs toeteren en rijden langs met lichtsignalen. FC Groningen kan vandaag geschiedenis schrijven door voor het eerst in de historie de KNVB-beker mee te nemen naar het Noorden.

MEGASCHERM in Leek

Voor de thuisblijvers niet getreurd, de wedstrijd is live te zien vanaf een MEGASCHERM dat op Podium Nienoord staat in Leek. Vanaf 16:00 uur is het terrein geopend, de toegang is GRATIS!

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button