Nationale Stoomdagen op Landgoed Nienoord van start (Video)

LEEK – Donderdagmorgen was het eindelijk zo ver, de vier dagen durende Nationale Stoomdagen op Landgoed Nienoord zijn van start gegaan met dit jaar alweer de 42ste editie van het evenement. Al snel stonden er rijen met mensen voor de ingang en was het gezellig druk in het park.

Op vele plekken stonden machines die ook maar iets met stoom te maken hebben, van treinen, boten, trekkers, graan vermalers, pompen en machines tot een complete ploeg. Net zo als elk jaar komen fanatieke hobbyisten uit het hele land naar Leek om daar hun werk te demonstreren waar dan elk jaar zo’n 12.000 bezoekers naar komen kijken. Ook zijn er tal van andere activiteiten te doen en kunnen kinderen de hele dag door spelen in het park.

Make-a-Wish

Bijzonder dit jaar is dat zaterdag 16 mei volledig in teken staat van het goede doel Make-a-Wish. Make-A-Wish Nederland haalt zieke kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst. De Make-a-Wish dag duur van 9.30-17.30 uur. In de avond is er een benefietconcert vanaf 20.00 uur tot 0.00 uur. Met live optredens van bekende regionale artiesten zoals Dirk Jan Mollema en Eltjo van Wijk.

Openingstijden

Het evenement is dagelijks van 9.30 – 17.30 uur toegankelijk. De entreeprijs is € 9,00, exclusief treinritjes. Voor abonnementhouders is de entree gratis, kortingsacties (m.u.v. vrijkaartjes voor de sponsoren) zijn niet geldig.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button