Leekster Sprinters op stoom bij internationale wedstrijd in Duitsland

LEEK/HAGEN(DE.) – De Leekster sprinters Kosheen Miran en Lianne Huisjes van Groningen Atletiek namen afgelopen vrijdag 16 juni op uitnodiging van de RuhrGames deel aan een internationale wedstrijd Atletiek voor de C-junioren in het Duitse Hagen.

In een sterk bezet deelnemersveld van atleten uit o.a. Duitsland, Frankrijk en Rusland liepen beide sprinters allebei hun favoriete afstand, de 100 meter sprint.  Lianne Huisjes wist zich met een PR van 12.75 sec. in de series te plaatsen voor de finale. Kosheen pakte ook een plek in de finale door voor de tweede keer binnen een week zijn PR aan te scherpen naar 11.59 sec. Door de wisselende weeromstandigheden waardoor de sprinters in de finale last hadden van de (tegen)wind wisten Kosheen en Lianne helaas geen plaats op het podium te bemachtigen.

Al met al een zeer geslaagde dag voor deze atleten van Groningen Atletiek en een prima voorbereiding voor het NK Junioren welke in het eerste weekend van juli wordt gehouden in Vugth.