Geslaagd boerderijproject bij OBS De Flint

NIETAP – Ieder schooljaar organiseert OBS De Flint in Nietap een projectperiode waar een thema centraal staat. Dit jaar is gekozen voor een boerderijproject, we zijn o.a. met een educatief circuit over dit thema aan de slag gegaan. De kinderen zijn op excursie geweest naar een moderne veehouderij en een groep heeft de molen in Roderwolde bekeken. Alle groepen hebben een bezoek gebracht aan de kinderboerderij in Roden.

Kortom, het was een geweldige week waarin de kinderen op allerlei manieren veel geleerd hebben over het reilen en zeilen op de boerderij. Het is onze gewoonte om ons project af te sluiten met een actie voor een goed doel.

Op school was een spelcircuit uitgezet en de kinderen hebben zelfgemaakte producten verkocht. In totaal hebben we daarmee €367,40 verdiend! Dit jaar gaat onze opbrengst naar de kinderboerderij in Roden. Op dinsdag 19 mei hebben drie kinderen uit de bovenbouw een cheque overhandigd aan drie medewerkers van de kinderboerderij. Zij zijn er heel blij mee, en zijn van plan om er een nieuw dier voor aan te schaffen. Als het is aangeschaft, dan mogen de kinderen er een naam voor verzinnen. We zijn allemaal benieuwd welk dier het gaat worden!

Back to top button