Nienoord Spoor, Loc 1 50 jaar op Landgoed Nienoord

LEEK – De Stoomdagen zijn afgelopen Hemelvaartweekend alweer voor de 42ste keer georganiseerd. Het evenement is van 14 mei t/m 17 mei goed bezocht in Familiepark Nienoord.

Vele kinderen kwamen met hun ouders en opa en oma langs om alle toestellen te bekijken en een paar ritjes op de verschillende treinen te maken.

Bijzonder dit jaar is dat Loc 1 al 50 jaar op Landgoed Nienoord is. Deze trein is gebouwd door de heer van der Schaaf uit Haren. Zijn vader heeft hem geholpen en een aantal wagons en de rails gemaakt. Deze prachtige trein is 50 jaar geleden op Landgoed Nienoord gekomen. Dit was het begin van de Nienoord Spoorwegen. Dus dit jaar rijdt niet alleen Loc 1 al 50 jaar rond op Nienoord, ook het Nienoord Spoor bestaat dit jaar officieel 50 jaar. Tijdens de Stoomdagen heeft de Loc 1 weer vele personen vervoert over het Landgoed.

Op de foto ziet u de heer van der Schaaf rijden op Loc1.

   
Back to top button