Gratis heerlijk streekproductenpakket voor elke 50e bezoeker!

LEEK – Aanstaande zaterdag 4 juli is de Streekproductenmarkt Nienoord weer te vinden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Dit keer is er een leuke actie van de standhouders. Elke 50e bezoeker krijgt een heerlijk pakket met streekproducten. De inhoud van de pakketten varieert: heerlijk speltbrood van Bakker Staghouwer, jam van Warffumer Klooster, honing van imker Kapma, scharreleieren van Pluimveebedrijf de Groot, potten zoetzuur van InmakenEnZo, een kortingsbon van de Blakervelderhoeve, groente van Mariëtte’s Groente en aardbeiensaus van Poelman zijn voorbeelden van producten die u kunt aantreffen.

Zoals elke eerste zaterdag van de maand zijn er ook dit keer volop heerlijke streekproducten te koop op de markt: onder andere jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, veel verschillende groenten, aardappelen, fruit en appelsap.

Koken met Mark maakt ter plekke lekkere gerechten bereid met producten die op de markt te koop zijn en die gratis geproefd kunnen worden.

Dit keer komt hij in samenwerking met de Blakervelderhoeve met de Nienoord Burger: een heerlijke burger van rundvlees met rucola sla, kaas, tomaat en huisgemaakte basilicum mayonaise. Deze Nienoord Burger kan zowel geproefd als gekocht worden op de markt.

Midden op de markt kan gezellig koffie gedronken worden bij Stichting De Zijlen, een van de gebruikers van Boerderij Oosterheerdt.

Alle producten die op de markt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door producten uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet je ook duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Overzicht van de standhouders op 4 juli:

Aardbeienkwekerij Poelman – aardbeien, jam, saus, sap, siroop

Afke van Gelderen – jam

Alma’s Chutney en Inmaak – chutney, inmaak en specerijen

Bakkerij Staghouwer – ambachtelijk gebakken brood

De Blakervelderhoeve – rundvlees

De Groene Gast – planten & kruiden

De Tuinen van Weldadigheid – ongewone groenten

Fruitteeltbedrijf Oudebosch – fruit en fruitsappen

Het Lekkere Winkeltje – worst

Hobby imker Aaldrik Kapma – honing

Kaasboederij De Stelp – kaas

Lin-Daad – kaas

Mariëtte’s Groente – groenten

Mattie Gelati – biologisch schepijs

Pluimveebedrijf de Groot – verse scharreleieren

Slagerij Nanning van Wijk – vleeswaren en worst

Warffumer Klooster – jam

Willekleurige draden – alpaca- en schapenwol, sokken, truien

 

Stichting De Zijlen – zorgt voor een gezellige koffiehoek

 

Koken met Mark – maakt lekkere gerechten bereid met producten die op de markt te koop zijn en die gratis geproefd kunnen worden.

   
Back to top button