Aanstaande maandag 6 mei start fase 4 van Operatie Ring Zuid met veranderingen in wegafsluitingen

Groningen – Op maandag 6 mei start fase 4 van Operatie Ring Zuid. Dat betekent dat er weer enkele wegafsluitingen veranderen. In dit artikel een kort overzicht van de veranderingen voor het autoverkeer. Voor meer informatie zie de website van Aanpak Ring Zuid.

Julianaplein
Op het Julianaplein zijn in fase 4 (6 mei – 30 augustus) deze richtingen open:

  • van Drachten richting Assen
  • van Assen richting Drachten
Foto: Aanpak Ring Zuid

Wat gaat in fase 4 open?


Tunnelboog Assen richting Drachten
Vanaf 6 mei kun je op het Julianaplein weer vanuit Haren/Assen (A28) richting Hoogkerk/Drachten (A7) rijden. Je gaat dan door een tunnelboog. Dat is de eerste nieuwe tunnelboog die op het Julianaplein in gebruik genomen wordt.

Tijdelijke oprit Meeuwerderweg
Eigenlijk gaat hij op 4 mei al open, maar we noemen hem hier toch, aldus Aanpak Ring Zuid. Er is een tijdelijke oprit aangelegd vanaf de Meeuwerderweg naar de Hereweg. Deze is bedoeld voor bewoners van de Oosterpoortwijk. Via deze oprit hebben ze een extra mogelijkheid om ‘over het spoor’ te komen. De weg maakt gebruik van een stukje ringweg en de oude afrit naar de Hereweg. Deze tijdelijke weg gaat op 19 juli weer dicht. Daarna breken ze dit deel van de ringweg af.

Wat gaat er op 6 mei dicht?

Aan het begin van fase 4 (6 mei) zijn er al de nodige afsluitingen:

Daar komen op 6 mei twee afsluitingen bij.

Westzijde rotondes Stadspark
Van 6 mei tot 27 juli wordt de westzijde van de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark aangepast. In deze periode is de rotonde aan de westzijde afgesloten.

Afrit 36a Groningen Corpus
Vanwege de werkzaamheden aan de rotonde is ook de afrit Groningen Corpus 36a dicht. Hiermee wordt de afrit voor het verkeer vanaf Julianaplein richting Corpus den Hoorn bedoeld.

Foto: Aanpak Ring Zuid

Wat gaat er de komende tijd nog dicht?


Parallelweg Europaweg (7 mei – 1 juli)
Vanwege de sloop van de huidige ringweg wordt de parallelweg bij de Europaweg vanaf 7 mei afgesloten. Begin juli is de ringweg hier afgebroken en kan de weg weer open.

Onderdoorgang Verlengde Lodewijkstraat (1 juli – 19 augustus)
In deze fase wordt ook het stuk van de huidige ringweg boven het spoor gesloopt. Vanwege de veiligheid mag dat alleen als er geen treinen rijden. Daarom wordt het treinverkeer tussen station Groningen en station Groningen Europapark stilgelegd van 3 tot 11 augustus. Omdat de aannemer al eerder in de omgeving van het spoor begint, moet de onderdoorgang bij de Verlengde Lodewijkstraat op 1 juli dicht. Fietsers kunnen dan de ringweg passeren bij het Oude Winschoterdiep.

Esperantostraat en Meeuwerderbaan (1 juli – 19 augustus)
Vanwege de sloop van de ringweg moeten ook de Esperantostraat en de Meeuwerderbaan dicht. Deze straten liggen pal tegen de ringweg aan. Ook deze afsluiting duurt van 1 juli tot 19 augustus.

   
Back to top button