Korfballers OWK doen aan klantenbinding bij wedstrijd tegen Exaka

OOSTWOLD – De korfballers van OWK deden afgelopen zaterdag aan klantenbinding. Er werd gewonnen van Exakwa en dat ging op een manier die door het publiek erg gewaardeerd werd. Halverwege was de stand 10-7, terwijl er na afloop een fraaie 21 – 17 op het scorebord prijkte. Dankzij deze eclatante overwinning blijft OWK 1 op de eerste plek staan.

OWK kent een prima verloop van de competitie door veelal haar wedstrijden te winnen. Dat dit ook nog gepaard gaat met fantastisch korfbal waarbij OWK bijna elke wedstrijd meer dan 20 doelpunten maakt, is iets om trots op te zijn. Middenmoter Exakwa, afkomstig uit Lelystad, kent een wisselvallig zaalseizoen. Eerder dit zaalseizoen maakte OWK pas in de tweede helft het verschil in Lelystad. Voor de wedstrijd waren er alle ingrediënten aanwezig om er een heus korfbalspektakel van te maken; twee gemotiveerde ploegen, veel publiek en een sfeervolle hal.

Dat de thuisclub goed in haar vel zit bleek al in de eerste minuten. OWK begon furieus en stond in een mum van tijd met 4 – 1 voor. Daarvoor zorgden Gert Schuitema (2x), Annelies Schuitema en Nicole Gremmer, waarbij laatst genoemde een fraaie ‘tikkie-takkie’-goal maakte.

Exakwa had waarschijnlijk nog last van de lange reis, want in de beginfase was de ploeg geen schijn van de ploeg destijds in de uitwedstrijd. Ook al scoorden ze tweemaal op rij, het antwoord volgde al snel door de Daling-formatie. De scores werden gemaakt door Niels Lap, Gert Schuitema (2x) en Nienke Wobbes. Het eerste schot van Nienke tolde nog uit de korf, maar laat haar geen twee keer achter elkaar schieten want dan is het (bijna) altijd raak.

Na die 9-3 voorsprong kwam Exakwa wat beter in de wedstrijd, wat resulteerde in doelpunten over en weer. Noemenswaardig was de fantastische goal van Niels Lap, die samen met vakgenoot Sicco Koopmans hun tegenstanders te kijk zette. Beide ploegen gingen met een 10-7 de rust in.

De thuisploeg wilde het publiek een mooie tweede helft laten zien, maar dat lukte slechts deels. Exakwa kwam beter uit de startblokken, maar toen bleek dat OWK kon blijven mee scoren, was de spanning wel vrij snel uit de wedstrijd. OWK kon ontspannen naar het eind korfballen. Even werd er gehoopt dat er 25 doelpunten mogelijk waren, maar dat lukte niet. De teller bleef op 21 steken.

Patrick Aalders opende de score, waarna Exakwa iets terug deed. Vervolgens speelde Hannah Mekkes, één van de betere speelsters deze middag, Gert vrij. Hij maakte dankbaar gebruik van die geboden kans.

Even liet de thuisploeg de teugels vieren. Exakwa liet toen zien dat het best een goed team heeft. Tweemaal werd er gescoord, voordat de CINX-formatie het antwoord paraat had. Nienke Wobbes wist te scoren uit een van haar befaamde shuffle-acties, waarna het thuispubliek helemaal door het dolle ging.  Onder luid applaus speelden de Oostwolders de wedstrijd erg volwassen uit, waarbij invaller Frans Wobbes nog een lekker goaltje meepikte. De goed leidende scheidsrechter bij 21-17 voor het einde van de wedstrijd floot.

De 21 – 17 eindstand is een mooie opsteker voor de ploeg van trainer Michel Daling. ‘Het is mooi om te zien hoe deze ploeg de afgelopen maanden enorme stappen heeft gemaakt, ik ben enorm tevreden over deze wedstrijd! Deze winst geeft vertrouwen voor de volgende drie wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd in Ruinerwold tegen KIOS op het programma. Als OWK en KIOS elkaar met open vizier tegemoet treden zal ook dat ongetwijfeld weer een leuke partij korfbal opleveren.’