Speelweek Leek in stijl afgesloten met groot vuur

LEEK – Na een week lang zwoegen tijdens het bouwen van de mooiste hutten is de jaarlijkse Leekster Speelweek vrijdagavond afgesloten met een groot vuur.

Om 19.00 uur kregen de ca. 85 vrijwilligers van de speelweek na een korte toespraak een groot applaus van alle deelnemers, zonder hun was deze week niet mogelijk geweest. Ook werd vrijwilliger Henk in het zonnetje gezet, dit omdat Henk al 30 jaar vrijwilliger is, tevens nam hij afscheid omdat dit ook z’n laatste jaar was.

Om 19.15 uur werd de grote bult met hout aangestoken door vrijwilligers en al snel stond de bult volledig in de brand en staken de vlammen er enkele meters boven uit. Door de enorme hitte moesten de toeschouwers afstand nemen en omdat het omliggende gras erg droos was stond dat op gegeven moment ook in de brand. De brandweerlieden van Leek hebben vervolgens het gras om de bult geblust en de rest nat gehouden zodat dat niet vlam zou vatten. Een wc unit is met een straal water gekoeld om schade van de stralingswarmte tegen te gaan.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button