Aanleg van busbaan langs de A7 tussen Leek en Groningen

BushalteLEEK – Door een busbaan aan te leggen direct langs de A7 moet er voor zorgen dat er sneller openbaar vervoer is tussen Leek en de stad Groningen.

Dit is 1 van de voorstellen waarmee de provincie Groningen het Westerkwartier beter wil verbinden met de stad. Doordat de Regiotram en de spoorverbinding naar Heerenveen niet door gingen doordat dit veel te veel geld zou kosten vind de provincie Groningen het een goed alternatief om een busbaan aan te leggen langs de A7. Er word eerst een onderzoek ingesteld dat er voor moet zorgen dat het duidelijk wordt hoeveel geld dit project zou kosten, tevens wordt er gekeken of een P+R voorziening bij Leek interessant is. Juist doordat er dagelijks meer dan 13.000 mensen uit de omgeving Leek en omstreken naar de stad reizen is dit project zeer interessant.

InfoLeek

Back to top button