Jongen aangehouden wegens bankpasfraude dankzij oplettende Albert Heijn medewerkers

Zuidhorn – Gisteren, 6 februari 2023, kreeg de politie een melding van de Albert Heijn in Zuidhorn. Een medewerker zou achter een jongen aanzitten die zich verdacht gedroeg bij de pinautomaat in de winkel.

Ter plaatse waren de winkelmedewerker en de verdachte inmiddels alweer bij de winkel. Na fouillering bleek de jongen in bezit van een grote hoeveelheid geld en een pinpas, die niet op zijn naam stond. De jongen is daarop aangehouden als verdachte van bankpasfraude.

Slachtoffer had niks door
De collega’s zijn daarop naar de eigenaar van de pinpas gegaan, een inwoonster van Zuidhorn. De mevrouw had nog geen idee dat ze was opgelicht en het nieuws kwam dan ook als een grote shock. Het geld wat de verdachte bij zich had, was precies het bedrag wat van haar rekening was gepind. Mevrouw heeft het geld en haar pinpas weer teruggekregen. De verdachte is ingesloten en wordt door de recherche gehoord.

De politie bedankt de medewerker van de Albert Heijn voor hun oplettendheid! En waarschuwt nogmaals; de bank belt u nooit om uw pinpas op te halen of om programma’s te downloaden.

   
Back to top button