OWK 1 wint overtuigend van SIOS 1

OOSTWOLD – Verdiend. Dat is het eerste woord dat me te binnen schiet als ik nadenk over de overwinning van OWK 1 op zondag 4 oktober. Overtuigend is het volgende woord. Ik denk dat deze twee woorden in een notendop weergeven hoe de wedstrijd verliep gister, toch zal ik in een kort verslag iets dieper op de materie ingaan. Een verslag dat overigens door een hapering in de communicatie een dagje later is dan gebruikelijk. We zullen het prof. Drs. S. Koopmans maar niet kwalijk nemen dat hij in plaats van Nederlands biologie is gaan doceren, waardoor het schrijven van een weergaloos stukje tekst helaas niet in zijn omvangrijke repertoire voorkomt. Geintje uiteraard Sic! Ondergetekende is in ruil voor een glas goudgeel gerstenat uiteraard bereid om het stokje over te nemen.

Maar goed, ik dwaal af. De wedstrijd dus. Zondag 4 oktober was het uiteraard Dierendag, maar ondanks dat moest er op het kunstgras in Oostwold gewoon gespeeld worden door de selectie van OWK. Het tweede team liet met een gewijzigde opstelling in een goede wedstrijd zien dat het een maatje te groot was voor SIOS 2. Om half 3 moest het eerste dit dus zien te herhalen om zodoende de selectie 4 punten te bezorgen.

Vooraf was duidelijk dat topspits Gert Schuitema door een blessure niet zou spelen, dus ook de equipe van Michel Daling trad met een licht gewijzigde opstelling aan in de belangrijke wedstrijd. Een belangrijke wedstrijd was het, want als vandaag de punten werden gepakt zou OWK netjes in de middenmoot meedoen en met nog 1 wedstrijd te gaan zou het alvast met een goed gevoel richting de zaal kunnen kijken. Vooraf was het idee dan ook om er vol voor te gaan en SIOS geen moment het gevoel te geven dat er vandaag iets te halen viel.

Toch kwam OWK in het begin van de wedstrijd maar moeilijk los van de ploeg uit Wolvega. De aanvallen werden in het begin rommelig opgezet en SIOS bood goed partij, wat een boeiend eerste deel van de wedstrijd opleverde. Toch waren het de Oostwolders die steeds scherper begonnen te spelen en zodoende werd langzaam een voorsprong van enkele punten bewerkstelligd. Bij SIOS vielen de scoren mede door het sterke verdedigen van OWK maar moeizaam, waardoor de ploeg uit Oostwold met een verdiende voorsprong de rust in ging.

Ook in de tweede helft begon OWK niet al te sterk. De schoten vielen in de eerste paar minuten na rust vaak op de rand van de korf, maar het gat werd even niet gevonden. Toch wist de ploeg na een minuut of tien weer langzaamaan de score uit te bouwen, waar ook in de tweede helft de scores bij SIOS niet zo makkelijk vielen. Er werden door Michel Daling nog enkele wissels ingebracht die moeiteloos mee draaiden in het spel en die het SIOS knap lastig maakten, wat resulteerde in een sterk einde van OWK. Uiteindelijk werd de stand bepaald op 23-15 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de wedstrijd kon de hele ploeg lekker genieten in het zonnetje, of in de kantine kijken naar voetbal of volleybal. Al met al was het dus een heerlijk sportweekend op het complex van OWK. Wat ons rest is een week met voor beide selectieteams een bekerwedstrijd (OWK 2 speelt dinsdagavond thuis tegen Sim 1, OWK 1 speelt woensdagavond uit tegen CSL 1) en een uitwedstrijd naar respectievelijk Groningen en Ruinerwold. En daarna kan de zaal worden opgezocht, een seizoen waar de meesten binnen onze selectie toch naar zullen uitkijken na het mooie kampioenschap van het eerste team vorig jaar.

We zien jullie allen dus graag terug in de Rodenburghal over een aantal weken, of uiteraard bij een van de resterende veldwedstrijden komende week!