Adonis naar Duitsland voor deelname aan het EK Acrogym

LEEK – Van 25 september tot en met 4 oktober worden in Riesa, in Duitsland, de Europese Kampioenschappen Acrogym gehouden. De Nederlandse delegatie telt een record van veertien teams.

Zeven daarvan trainen bij de Drachtster vereniging Adonis Sportacrobatiek. Sinds een paar jaar heeft de vereniging – die op alle niveaus en aan alle leeftijden lesgeeft – een aparte selectiegroep : de BD Topsportgroep. Vorig jaar was deze groep al erg succesvol, maar dit jaar wisten álle teams uit deze selectie zich te plaatsen voor het EK. Op woensdag de 23e vertrekt Demi Vogel, acrogymnaste uit Nieuw-Roden die bij Adonis traint, naar Duitsland om daar samen met haar teamgenoten Amber Bosma en Sharasee Denz uit te komen in de categorie A-jeugd. De concurrentie is geducht : maar liefst 32 teams proberen bij de top 8 te komen. De kwalificaties draait zij op vrijdag en zaterdag in een poging om een plekje in die felbegeerde finale te behalen. De finale zou dan op zondag 27 september zijn.  Samen vertegenwoordigen de 14 Nederlandse teams de groei die Acrogym in ons land doormaakt, zowel technisch als qua populariteit.

Back to top button