Locatie nieuwbouw Lauwers College Grijpskerk bekend

Grijpskerk – Op 23 januari 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier de locatie voor de nieuwbouw van het Lauwers College in Grijpskerk aangewezen. Nieuwbouw is nodig omdat het Lauwers College in Grijpskerk te weinig ruimte heeft.

Nieuwbouw
Op de schoollocatie aan de Reitsema Burchtstraat is geen ruimte beschikbaar om uit te breiden. Daarom is in de afgelopen periode gezocht naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden op sportpark De Enk in Grijpskerk. De nieuwe locatie is het sportveld tussen sporthal De Bokkediek en de fierljepvereniging in Grijpskerk. Het gaat om sportveld drie van VV Grijpskerk.

Omgevingsplanprocedure
De gemeente start binnenkort de omgevingsplanprocedure voor het aanpassen van de bestemming.

Tijdelijke situatie
Doordat er onvoldoende ruimte is, krijgen leerlingen op dit moment les op meerdere locaties. Tot aan de nieuwbouw zal de tijdelijke locatie op sportpark De Enk in gebruik blijven.

Wethouder Bé Schollema – “Onderwijs is belangrijk voor jongeren. Ontwikkeling kan het beste in een prettige leeromgeving waar ruimte is voor alle leerlingen. Ik ben blij dat er een locatie is gevonden in onze gemeente die deze ruimte gaat bieden voor alle leerlingen van het Lauwerscollege”.

Inwonersbijeenkomst voorlopig ontwerp
Op 27 februari vindt een inwonersbijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomst presenteert de architect het voorlopig ontwerp van het Lauwers College. Ook wordt het proces en de planning voor de nieuwbouw toegelicht. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Belangstellenden zijn vanaf 18.45 uur van harte welkom aan de Reitsema Burchtstraat 4 in Grijpskerk.

Aanmelden
Om rekening te houden met het aantal bezoekers wil de organisatie graag weten hoeveel personen zij kunnen verwachten tijdens de bijeenkomst. Aanmelden kan via westerkwartier.nl/nieuwbouwlauwerscollege of door gebruik te maken van de onderstaande QR-code.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op via [email protected] of telefoonnummer 14 0594.

   
Back to top button